Askerlik şubesi kaçta açılıyor ve kapanıyor? Askerlik şubesi çalışma saatleri

Askerlik şubesi kaçta açılıyor ve kapanıyor? Askerlik şubesi çalışma saatleri

Askerlik şubesi çalışma saatleri vatandaşlarımız tarafından merak ediliyor. Askerlik şubesi çalışma saatleri kapsamında vatandaşlarımızın askerlik tecil, celp, bedelli askerlik gibi birçok işlemlerini gerçekleştiriyor. Bu kurumla ilgili bilmeniz gereken her şey haberimizde. İşte tüm bilgiler…

Askerlik şubesi çalışma saatleri vatandaşlarımızın merak ettiği konulardan biri. Askerlik şubesinin çalışma saatlerini merak eden vatandaşlarımız askerlikle ilgili işlemlerini gerçekleştirmek için bu kuruma geç ya da erken gitmek istemiyor. Uzun kuyrukların oluştuğu bu şubelerle ilgili bilmeniz gerekenler haberimizde.

ASKERLİK ŞUBESİ

Askerlik şubesi ilke kez 1886 yılında 2.Abdülhamid tarafından kurulmuştur. Askerlik şubesi, Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Teşkilatının en küçük birimidir. Askerlik şubesi, 1927-1949 yılları arasında Milli Savunma Bakanlığı’na, 1949-1970 yılları arasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlanmıştır. O günden günümüze ise yeniden Milli Savunma Bakanlığı’na bağlanmıştır. Ülkemizde 20 ilde Askerlik Dairesi Başkanlıkları ve 530 adet Askerlik Şubesi Başkanlığı bulunmaktadır. Askerlik Dairesi Başkanlığı, Ankara Milli Savunma Bakanlığı adresinde bulunmaktadır. Askeralma Dairesi Başkanlığı telefon numarası 0312 402 61 00’dır.

20-01/02/askerlik-subesijpgg.jpg

ÇALIŞMA SAATLERİ

Askerlik şubesi çalışma saatleri 08.30-17.00 saatleri arasındadır. Öğle molası ise 12.00-13.00 saatleri arasında yapılmaktadır. Askerlik şubeleri hafta sonu hizmet vermemektedir. Öte yandan Ramazan ve Kurban Bayramlarında, 1 Ocak, 23 Nisan, 1 Mayıs, 19 Mayıs, 15 Temmuz, 30 Ağustos ve 29 Ekim’de de hizmet vermemektedir.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN