Sanatçı Aksoy son yolculuğuna uğurlandı

Sanatçı Aksoy son yolculuğuna uğurlandı

Türk Sanat Müziği sanatçısı Behiye Aksoy'un cenazesi, toprağa verildi.

Türk Sanat Müziği sanatçısı Behiye Aksoy'un kaldığı özel bakımevinde 82 yaşında vefat etti. Aksoy için Teşvikiye Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi.

Taziyeleri Aksoy'un oğlu Ahmet Aksoy ve ailesinin kabul ettiği cenaze törenine, sanatçı Erol Evgin, Selami Şahin, oyuncu Göksel Arsoy, Ayşen Gruda, müzik yapımcısı Şahin Özer, sanatçının dostları ve sevenleri katıldı.

15-06/03/aa_picture_20150603_5526873_high.jpg
Türk Sanat Müziği sanatçısı Behiye Aksoy'un cenazesine Sanatçı Erol Evgin de katıldı./FOTOĞRAF:AA

Aksoy'un cenazesi, burada öğle vakti kılınan namazın ardından, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Erol Evgin, törende gazetecilere yaptığı açıklamada, Aksoy'un Türk müziğinin çok büyük bir ismi olduğunu anlatarak, "Onun ölümü, musiki adına çok büyük bir kayıptır. Farklı yorumuyla, billur gibi sesi ve sahne jestleriyle 60-70'li yılların çok büyük starıydı.

Zeki Müren ve Behiye Aksoy, iki tane büyük sahne starı vardı. İkisi de şimdi başka alemde birliktedirler. Allah'tan rahmet diliyorum'' dedi.

15-06/03/aa_picture_20150603_5526867_high.jpg
Cenaze töreninde yakınları ve arkadaşları Behiye Aksoy'u dualarla uğurladı. /FOTOĞRAF:AA

 

Emel Sayın: 'Sahnelerde fırtına gibi eserdi'

Cenazeye katılan sanatçı Emel Sayın, Türk Sanat Müziği'nin çok büyük bir sanatçısını kaybettiğini ifade etti. Behiye Aksoy'un bir dönemin en iyi ve başarılı assolisti olduğunun altını çizen Sayın, "İnsan böylesine çok önemli sanatçılar için birşeyler söylemekte zorlanıyor. Behiye hanım, sahnelerde fırtına gibi eserdi, şahaneydi.

Nurlar içinde yatsın. Türk sanat müziği çok büyük bir sanatçısını kaybetti. Uzun süredir rahatsızdı. Çok üzüldüm. Bir dönem galiba kapanıyor. Sizlerle artık sık sık camilerde görüşür olduk. Allah geride kalan bütün sanatçılarımıza, herkese hayırlı uzun ömürler versin" ifadelerini kullandı.

15-06/03/emelsayin.jpg
Emel Sayın 'Behiye hanım, sahnelerde fırtına gibi eserdi, şahaneydi' diyerek üzüntüsünü dile getirdi. /FOTOĞRAF:DHA

 

 

Müzik yapımcısı Şahin Özer ise bir çınarı daha kaybetmenin üzüntüsü içinde olduğunu belirterek, ''Zaman hızla geçiyor, çok popüler olanların cenazeleri, biraz daha ibret verici oluyor. Bu tür cenazelere gelmek, sanatı, sanatçıyı yad etmek gerekiyor.

Zaman dolunca söylenecek hiçbir şey olmadığını biliyorum. Allah mekanını cennet eylesin" diye konuştu.

İSTANBUL/AA-DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN