Şaziye İvegin Üner kimdir kaç yaşında ve nereli? Survivor Şaziye İvegin Üner biyografisi

Şaziye İvegin Üner kimdir kaç yaşında ve nereli? Survivor Şaziye İvegin Üner biyografisi

Survivor 2020 yarışmasında yer alan ve yarışmadan elenen ‘’Şaziye İvegin Üner kimdir, kaç yaşında, aslen nereli ve ne iş yapıyor?’’ soruları, final haftasında yeniden gündeme geldi. Survivor’daki performansıyla tanınan Şaziye İvegin Üner’in biyografisi başarılarla dolu.

Adana’da doğan ve iki kız kardeşiyle birlikte basketbol oynamaya başlayan Şaziye İvegin Üner, Galatasaray, Fenerbahçe Beşiktaş gibi birçok önemli kulüpte oynadı. Şaziye İvegin Üner, hayat hikayesi boyunca birçok başarılı işe imza atarken, 2005’te altın madalya kazandı.

SURVİVOR ŞAZİYE KİMDİR, KAÇ YAŞINDA VE NERELİDİR?

8 Şubat 1982’de Adana'da doğan ve milli kadın basketbolcu Şaziye İvegin Üner, kısa forvet pozisyonunda oynadı.

Eski bir basketbolcunun kızı olan Şaziye İvegin Üner, 7. sınıfta iki kız kardeşi ile beraber basketbola başladı. 3 kız kardeş Adana kulübü BOTAŞ'ta 2 defa Türkiye Genç Kızlar Basketbol Şampiyonası'nda şampiyonluğa ulaştı.

22 yaşında takımının kaptanlığını yaparak Türkiye’deki en genç kaptan olma unvanına sahip olan Şaziye İvegin Üner, Botaşspor'da geçirdiği 10 senenin arkasından, 7 Mayıs 2004 yılında Fenerbahçe'ye transfer oldu.

2007-08 sezonu için Montigarda Basket ile anlaşmaya varan Şaziye İvegin Üner, bir sezonu burada geçirdikten sonra tekrardan KBL'ye geri döndü. Bu defa Beşiktaş Cola Turka ile sözleşme imzalayan Şaziye İvegin Üner, ardından Rus temsilcisi Spartak Moskova’nın yolunu tuttu.

ŞAZİYE'NİN INSTAGRAM HESABI İÇİN TIKLAYIN

Burada da kısa bir süre oynayan Şaziye İvegin Üner, Türkiye'ye geri dönerek, Galatasaray ile sözleşme imzaladı. 2009-10 sezonunda Mersin BŞB’ye transfer olan ve burada bir sezon geçirdikten sonra eski takımı Fenerbahçe'ye transfer olan Şaziye İvegin Üner, 2011-12 sezonu başında ses getiren bir transfere imza atarak Galatasaray Medical Park ile anlaşmaya vardı.

Sayısız defa giydiği millî takım formasıyla Türkiye basketbol takımının başarılarına katkı sağlayan Şaziye İvegin Üner, Almería, İspanya'da gerçekleştirilen 2005 Akdeniz Oyunları'nda altın madalya kazandı.

Millî takımın Avrupa 2.si olduğu EuroBasket Kadınlar 2011'de de katkı sağlayan Şaziye İvegin Üner, 2012 Yaz Olimpiyatları'nda Türkiye kadın millî basketbol takımı kadrosunda boy gösterdi ve takımın 5. olmasına katkı sağladı.

Şaziye, Survivor 2020 kadrosunda yer almıştı...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN