Kahramanmaraş'taki Ebrar Sitesi için korkunç iddia: 24 yıl sonra aynı yasaklı malzeme

Kahramanmaraş'taki Ebrar Sitesi için korkunç iddia: 24 yıl sonra aynı yasaklı malzeme

Kahramanmaraş depremlerinin acı simgelerinden biri olan ve en son 250 kişinin hayatını kaybettiği Ebrar Sitesi için korkunç bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre; 2000 yılından sonra yapılan Ebrar Sitesi'nde 99 yılından sonra kullanımı yasaklanan nervürsüz demir kullanıldı.

Türkiye, 6 Şubat'ta meydana gelen ve 11 ili derinden sarsan 7.7 ve 7.6 şiddetlerindeki Kahramamaraş depremleri ile yıkıldı. Depremlerden etkilenen bazı bölgelerde hala arama-kurtarma çalışmaları devam ederken bazılarında ise enkaz kaldırma çalışmalarına başlandı.

Deprem ile birlikte en çok konuşulan yapılardan biri olan Kahramanmaraş'taki Ebrar Sitesi ile ilgili şok bir iddia ortaya atıldı.

YILLAR SONRA YENİDEN

Kanal D'nin haberine göre; Ebrar Sitesi'nde iddiaya göre nervürsüz demir kullanıldı. 1999 yılında gerçekleşen büyük depremde pek çok yapının yıkımına neden olduğu tespit edilen ve 2000 yılında da kullanımı yasaklanan nervürsüz demir, enkaz alanında görüldü.

ekran-goruntusu-2023-02-17-115218.jpg

BİRÇOK ENKAZDA NERVÜRSÜZ DEMİR

Bölgedeki birçok apartmanda inşaatın yarısında nervürlü demir kullanan müteahhitlerin maliyeti düşürmek için yarısında da nervürsüz demir kullandığı tespit edildi.

ÜZERİNDEKİ TIRTIKLAR HAYAT KURTARIYOR

Üzerindeki tırtıklar sayesinde dökülen betonu tutup taşıyıcı kolonların zarar görmesini engelleyen nervürlü demirlerin, birçok yapıda da kullanılmadığı görüldü.

6409446.jpg

EBRAR SİTESİ'NİN MÜTEAHHİTLERİNDEN BİRİ TUTUKLANDI

Tüm bunların yanında Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında altı şüpheli daha gözaltına alındı. Şüpheliler işlemlerinin ardından sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Şüphelilerden Ebrar Sitesi'nin müteahhitlerinden olduğu belirtilen A.D. ile yıkılan bir başka binanın müteahhidi R.K. tutuklandı. Diğer şüpheliler ise serbest bırakıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN