3 dil bilen rehber, pazarda peynir satmaya başladı

3 dil bilen rehber, pazarda peynir satmaya başladı

Niğde’de tur rehberliği yapan ve 3 dil bilen Adem Odabaşı, koronavirüs salgınından dolayı turlar iptal olunca pazarda peynir satmaya başladı.

2019 yılında başlayan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından dolayı turların iptal olduğunu belirten tur rehberi Adem Odabaşı, o günden beri pazarlarda kendi yaptığı peynirleri sattığını söyledi.

“Benim gençliğim Fransa’da geçti 20 yaşına kadar. 1995 yılından bu yana 3 dilden Fransızca, İspanyolca ve İngilizce’den rehberlik yapıyordum. 2019 yılında koronavirüs olayı çıktı. Bize kadar da ulaştı. Ondan sonrada dünya çapında turlar iptal oldu" diyen Adem Odabaşı, şöyle devam etti:

aw338614-02.jpg

'EKMEK PARASINI BİR YERDE ÇIKARMAK ZORUNDAYIZ'

"Bu nedenle rehberlik mesleği imkansız bir duruma geldi. Biz de en doğal şekilde kendi ürettiğimiz peynirleri piyasaya sürüyoruz. Pazara çıktığımızda başarılı bir şekilde işimizi yürütüyoruz. 2019 yılının Mart ayından sonra kapanma maske olayı başladı. Bu nedenle turizm turları tek tek iptal oldu. Biz de bir şekilde ekmek parasını bir yerde çıkarmak zorundayız. Aşılanmış personelle turizm yürütülür mü) Zannedersem bu yönde ilerlemeye çalışılıyor. Ne kadar başarılı olur onu tahmin etmek zor. Ama ben her şeye hazırlıklıyım. 2023’e kadar bu şekilde peynir satmaya kendimi hazır hissediyorum”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN