46 ilden birlik olup Hatay’a akın ettiler! Tonlarcası çürümeye bırakılmıştı: Şimdi onlar ağaçlardan tek tek toplayacak

46 ilden birlik olup Hatay’a akın ettiler! Tonlarcası çürümeye bırakılmıştı: Şimdi onlar ağaçlardan tek tek toplayacak

Narenciye bahçesinde çalışacak işçi bulamadığı için mağdur olan çiftçinin yardımına gençler koştu. 46 ilden birlik olup Hatay’a akın eden gençler, çürümeye terk edilen narenciyeleri ağaçlardan tek tek toplayacak…

Hatay’da çalışacak işçi bulamadığı için zor durumda kalan ve ürünlerini istemeden çürümeye bırakmak zorunda kalan çiftçilerin yardımına gönüllü gençler koştu. Çiftçinin mağduriyetini gidermek için harekete geçen Gençlik ve Spor Bakanlığı, Hataylı çiftçilerin yükünü hafifletmek için gençler ile birlikte Hatay’a yola çıktı. Bakanlık bünyesindeki gönüllü gençler 15 Şubat tarihine kadar Erzin, Dörtyol, Payas ve Samandağ ilçelerinde bulunan narenciye bahçelerindeki ürünlerin toplanmasına yardımcı olacak.

hatay-3.jpg

“BİR AĞACI KURTARMAK BİLE FAYDALI”

46 şehirden 200 genç ile bahçede çalıştıklarını söyleyen Gönüllü Çalışmaları Daire Başkanı Abdullah Said Akkuş, “Gençlik ve Spor Bakanlığın idaresinde, Türkiye’nin 81 ilindeki gönüllü gençlerimizle Hatay’da buluştuk. Arsuz ilçesindeki genlik kampımızda konaklatıyoruz. Bu bahçe de; Kahramanmaraş, Sivas ve Bayburt gibi 46 şehirden 200 gençle burada bahçedeyiz. Bir sonraki yıl için bir ağacı bile kurtarırsak faydalı olarak görüyoruz” ifadelerine yer verdi.

hatay-1.jpg

“ONLARA UNUTULMADIKLARINI HİSSETTİRMEK İÇİN BURADAYIZ”

Bilecik’ten narenciye hasadına yardım etmek için gelen gönüllü Özlem Erdoğan, "Çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Buradaki insanların yanında olmak için buradayız. Onlara unutulmadıklarını hissettirmek için buradayız” şeklinde konuştu.

hatay-2.jpg

Yine gönüllü olarak Gaziantep’ten gelen Erkan Orhan ise, “Gençlik ve Spor Bakanlığı idaresinde sahadayız. Burada çiftçilerimizin kalkınması, önümüzdeki yıl rekoltenin düzelmesi ve toprağın asitlenmemesi için gönüllü gençlerle birlikte burada gerekli çalışmaları yapıyoruz” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN