ABB Başkenti ilgi odağı yapmaya devam ediyor! Mansur Yavaş ‘Bedava’ dedi yerli yabancı herkes akın etti: O hizmette sınır yok

ABB Başkenti ilgi odağı yapmaya devam ediyor! Mansur Yavaş ‘Bedava’ dedi yerli yabancı herkes akın etti: O hizmette sınır yok

ABB, Başkenti ilgi odağı yapmaya devam ediyor. Ankara’nın en eski tarihine sahip bölgelerinden Ulus’u turizme kazandırmak için çalışmalarına devam eden Mansur Yavaş ‘Bedava’ dedi yerli yabancı herkes akın etti. İşte, ücretsiz olarak devam eden hizmetin detayları…

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Ulus’u Başkent turizminin simgelerinden biri yapmak için çalışmalarına devam ediyor. Turistlerin yoğun ilgisiyle karşılayan ring seferleriyle Hacı Bayram Camii, Augustus Tapınağı ve Ankara Kalesi gibi tarihi alanlara kolay ve hızlı ulaşım sağlanıyor.

ÜCRETSİZ RİNG SEFERLERİ SÜRÜYOR

Restorasyon çalışmaları ile Ulus Tarihi Kent Merkezi’ni iş dünyası ve turizmin önemli simgelerinden biri yapmayı amaçlayan Belediye, bölgedeki ulaşımı kolaylaştırmak için ücretsiz ring seferleri ile hizmetini sürdürüyor.

Hibrit araçların kullanıldığı ring hizmeti yaz mevsiminin gelmesiyle beraber haftanın her günü 10:00-12:00 ile 13:00-18:00 saatleri arasında veriliyor. 30 dakika aralıklar ile düzenlenen ücretsiz seferlerle yerli ve yabancı turistler hem pratik hem de hızlı bir şekilde tarihi kent merkezine ulaşarak Hacı Bayram Camii, Augustus Tapınağı ve Ankara Kalesi gibi çeşitli sosyal, kültürel ve dini alanı ziyaret etme imkanı buluyor.

ulus-tarihi-kent-merkezine-ucretsiz-ulasim-1.jpg

YERLİ VE YABANCI TURİSTLERDEN YOĞUN İLGİ

Yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisini gören ücretsiz ring seferleri, Ulus Metro İstasyonu karşısındaki Tarihi Kent Merkezi Gezi Durağı’ndan başlayarak sırayla Anafartalar ve Hükümet Caddesi kesişimi, Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Ankara Kalesi, Samanpazarı PTT, Etnografya Müzesi-Resim ve Heykel Müzesi ve Melike Hatun Camii güzergahında ilerliyor.

Ücretsiz ring sefer uygulamasının 2020’de başladığını belirten Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş, özellikle Ankara Kalesi’nin etrafında olacak şekilde Ulus Tarihi Kent Merkezi’nde yayalaşmayı amaçladıklarını söyleyerek şu ifadelere yer verdi:

''Yayalaştırma için projelerimiz devam ederken bir taraftan da yayalaşma sonucundaki alternatif ulaşım olanaklarını hazırlamamız gerekiyor. Başlatmış olduğumuz bu ring seferi de bu projenin bir parçası. Ulus Tarihi Kent Merkezi hepimizin bildiği gibi Ankara’mızın 2 bin 800 yıllık geçmişine sahip kurucu merkezi. Ülkemiz burada kurtarıldı, Cumhuriyetimiz burada kuruldu. Önemli bir merkez. Tüm o uygarlıklara ait arkeolojik eserleri, mimari eserleri, tarihi dokuyu burada görmek mümkün. Biz Ulus’ta yapmış olduğumuz projelerle Ulus’u kültür turizminde hak ettiği yere getirmeyi planlıyoruz. Tüm bu çalışmalarla buradaki yapıyı daha nitelikli hale getirerek turizm potansiyelini artırmak temel amacımız. Ulus Tarihi Kent Merkezi’mizde hem kamuya ait hem de özel pek çok sayıda müzemiz, gezilecek yerler var. Roma Tiyatrosu, Roma Hamamı, Ankara’nın manevi önderi Hacı Bayram Veli Hazretleri’nin camisi, Augustus Tapınağı gibi çok değerli eserler var. Biz bu çalışmalarla birlikte Ulus’u da Türk turizminin kültür turizminde hak ettiği yere gelmesini sağlamış olacağız.''

ulus-tarihi-kent-merkezine-ucretsiz-ulasim-2.jpg

RAHAT VE HIZLI ULAŞIM HERKESİ MUTLU EDİYOR

Ücretsiz ring seferleri sayesinde pratik ve hızlı bir şekilde Ulus Tarihi Kent Merkezi’ne ulaşan vatandaşlar ise memnuniyetlerini şöyle aktardı:

-Fahrettin Güven: “Cumhuriyet’in Başkenti'nde tarihi bir yer. Ve buraya gelmek için de Büyükşehir Belediye’mizin sağlamış olduğu bu kolaylık bizim için çok önemli. Çok teşekkür ediyoruz.”

ulus-tarihi-kent-merkezine-ucretsiz-ulasim-3.jpg

-Beyza Doğan: “Çok uzun zamandır haberimiz vardı ama hiç binmemiştik. Gittiğimizde de tam servis vardı çok şaşırdık, çok mutlu olduk. Çok rahat geldik. Çok teşekkür ederiz emeği geçenlere. Buradan çıkmak çok zordu, yarım saatte anca yürürdük ama çok kısa bir sürede geldik.”

-Anar Hüseyinov: “Biz Azerbaycan’dan geldik. Ankara Kalesi’ni gezmeye servisle geldik. Çok güzel ücretsiz servis varmış. Ulaşım çok güzel ve rahat. Memnun kaldık.”

-Dilek Nazan Baytemur: “Bugün ilk kez kullandım ama çok memnun kaldım. Metrodan inip hiç yürümeden buraya gelebiliyorsunuz. Çok güzel bir hizmet. Çok teşekkür ederiz Büyükşehir Belediyesi’ne.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN