Ankara'da kaos çıkacak! Fırıncılardan herkesi korkutan açıklama "ekmek çıkmayacak"

Ankara'da kaos çıkacak! Fırıncılardan herkesi korkutan açıklama "ekmek çıkmayacak"

Bu adım Ankara’da resmen kaosa neden olacak. Fırıncılar herkesi şaşkına çeviren yeni bir açıklama yaptı. Konuya ilişkin ilk açıklama Ankara Fırıncılar Odası Başkanı Gürsel Alnıaçık tarafından geldi. İşte konuya ilişkin detaylar…

Resmi Gazete'de Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu'nun ilgili yönetmeliğinin yayınlanması ile beraber ekmek ve simit fiyatlarına ilişkin yeni gelişmeler yaşandı. Bu kapsamda ekmek, simit fiyatları il genelinde oluşturulacak komisyon tarafından değerlendirilecek. Söz konusu bu gelişmeye ilişkin yapılan açıklamalarda ilk olarak Ankara Fırıncılar Odası Başkanı Gürsel Alnıaçık’ın sözleri yer aldı. Alnıaçık, konuya ilişkin olarak, "Bizim tarifeyi engellemeye kalkarlarsa Ankara’da kaos olacak, ekmek çıkmayacak bakkala bayilere ekmek götüremeyeceğiz" dedi.

yeni-proje-28.jpg

BU KARAR ANKARA’DA KAOS ÇIKARIR

Halk TV'de yer alan habere göre, Gürsel Alnıaçık, yaptığı açıklamada Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmeliği değerlendirdi. Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelikle Esnaf ve Sanatkarlarca Üretilen Mal ve Hizmetlerin Fiyat Tarifeleri Hakkında Yönetmeliği’nin 5. maddesinde değişiklik yapıldığını kaydeden Alnıaçık, "Tadını tuzunu kaçırdılar" diyerek "Bizim tarifeyi engellemeye kalkarlarsa Ankara’da kaos olacak, ekmek çıkmayacak bakkala bayilere ekmek götüremeyeceğiz" diye konuştu.

yeni-proje-29.jpg

Alnıaçık yaptığı açıklamaya şu ifadelerle devam etti:

“Ekmek tarifesi alacağımız zaman odalar Birliğe müracaat ediyor, Birlik komisyonu topluyor, Ticaret Bakanlığına müracaat ediyor, 1 ay içerisinde Bakanlık geri dönüş yapıyordu. Şimdi Bakanlık onayı ile değişiklik yapmışlar ama bunun bana göre hukuki temeli yok. O zaman odalara, Birliğe gerek yok.

Türkiye’de ekmekte de siyaset var. Biz ekmeğin tüm girdilerini serbest pazardan alıyoruz ama ekmek tarifeye tabi. Un, maya, tuz, doğalgaz bunu komple serbest pazardan alıyoruz. Bu gece mazota 1 lira 20 kuruş zam geliyor. 1 ay önce benim aldığım 550 TL un şu anda 700 lira oldu. Sen ekmeğe tarife veriyorsun e ben serbest pazardan un alıp sonra tarifeyi nasıl uygulayacağım. Ekmeğin girdilerini de tarifeye tabi tutsunlar."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN