Ankaralılar tercihini onlardan yana kullandı! Ankara Büyükşehir Belediyesi açıkladı: Bu ürünleri kapış kapış gitti!

Ankaralılar tercihini onlardan yana kullandı!  Ankara Büyükşehir Belediyesi açıkladı: Bu ürünleri kapış kapış gitti!

Ankara'da yaşayanlar 2023 yılında en çok bu ürünleri tüketti. Başkentte tezgahlarda kapış kapış giden bu ürünler sofraların baş tacı oluyor. Tezgahta gören bir Ankaralı bu ürünleri almadan geçemiyor. İşte Ankara'da en çok tüketilen o ürünler…

Geçtiğimiz yıla ait sebze ve meyve tüketim oranları belli oldu. Açıklanan veriler doğrultusunda Ankara'da en fazla tüketimi yapılan meyve ve sebzeler herkesi şaşırtıyor. İşte Ankara'da en çok tüketilen o ürünler…

2023'TE EN ÇOK BU ÜRÜNLER TÜKETİLDİ

Ankara'da yaşayan vatandaşlar 2023 yılında en çok hangi meyve ve sebzeleri tercih etti biliyor musunuz? Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından açıklanan veriler doğrultusunda meyve olarak karpuz sebze olarak da domates en çok tercih edilen ürünler arasında yer alıyor.

sebze-hali.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesi Sebze ve Meyve Hali tarafından açıklanan 2023 verileri belli olurken Başkentte ağırlıklı olarak sebze listesinin başında domates meyve listesinin başında ise karpuz tüketimi yer aldı.

EN ÇOK HANGİ ÜRÜNLER TÜKETİLDİ?

Ankara'da sebze, meyve toptancı pazarında 2023 yılı verileri kapsamında toplam 816.985 ton ürün girişi sağlandı. Ocak-Aralık 2023 dönemleri arasında en çok tüketilen meyve 85.416 tonla karpuz olurken 36.196 tonla portakal, 34.869 tonla mandalina listenin ikinci ve üçüncü sırasına yerleşti.

Başkentlilerin en çok tükettiği sebze ise 98.249 tonla domates oldu. Domatesi takip eden ürünler ise 46.143 ton ile patates, 43.528 ton ile salatalık oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN