Ankara'nın en kritik sorunu çözülüyor! Tam 51,33 km: Yeni metro hattı ve güzergahlar duyuruldu

Ankara'nın en kritik sorunu çözülüyor! Tam 51,33 km: Yeni metro hattı ve güzergahlar duyuruldu

Ankara halkının kangren olan sorununa Mansur Yavaş'tan çözüm geldi. Yeni metro hattını duyuran Yavaş, güzergahları tek tek açıkladı. Bu metro hattının boyutu tam olarak 51.33 kilometre. Peki, metro hattı nereden geçiyor? İşte tüm detaylar...

BURAK ÖZTOPRAK

Türkiye'nin başkenti Ankara'da yeni projeler hayata geçiriliyor. En büyük nüfuslu şehirlerimizden Ankara'nın en kritik sorunlarından birine çözüm geldi. Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş müjdeyi paylaştı. Tam tamına 51.33 kilometrelik yeni metro güzergahını duyurdu.

YENİ METRO HATLARI VE GÜZERGAHLAR

Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla projeler hızlandırıldı. Ankara'da kangren olan trafik sorununa çözüm Mansur Yavaş'tan geldi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, metro ağı çalışmalarının sürdüğünü duyurdu. Geçtiğimiz dönemde projesi ve resmi süreçleri tamamlanan ve ihale aşamasındaki Mamak Metrosu'nun ardından yeni projeleri paylaştı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, iki farklı metro hattının açılışını duyurdu. Trafik sorununu çözme yolunda kritik öneme sahip metro hatları ise şu şekilde;

ghauhepwiaarsnk.jpg

Koru Bağlıca - Koru Yaşamkent Uzatma Hattı Projesi

Bağlıca ve Yaşamkent bölgelerine kadar uzatılan tramvay hattı, 5 istasyondan 9,36 kilometre olarak paylaşıldı. Proje bugün incelenmek üzere Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na teslim edildi.

ghauhefxcaao2ad.jpg

Keçiören Şehitler - Ovacık Uzatma Hattı Projesi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na teslim edilen bir diğer proje ise 'Keçiören Şehitler - Ovacık Uzatma Hattı' oldu. Metro hattı 4 istasyondan oluşurken, uzunluğu ise 7,69 kilometre olarak paylaşıldı.

ankara-ya-yeni-metro-hatlari-geliyor.jpg

51 KİLOMETRE UZUNLUĞUNDA

Mansur Yavaş paylaşımında, projesi yapılan metro hatlarından bahsetti. Kızılay - Dikmen ve Çayyolu - Sincan hatlarını açıklayarak, 5 projede güncel eklenen projelere ve durakların da dahil edilmesiyle toplamda 51.33 kilometrelik yeni bir metro hattı olduğunu söyledi.

Çalışmalara gün kaybetmeden devam ettiğini belirten Mansur Yavaş, Havalimanı Metrosu sorumluluğunun, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nda olduğunu işaret ederek belediye olarak çalışma yapılamadığını açıkladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN