Arama çalışmalarında dördüncü gün: Denizde kaybolan öğrencilere ait eşyalar bulundu

Arama çalışmalarında dördüncü gün: Denizde kaybolan öğrencilere ait eşyalar bulundu

Trabzon'da lise öğrencileri Uğurcan Korkmaz ve Emir Berke Aşık'ın fırtınada fotoğraf çekmek isterken dalgalara kapılarak kaybolmalarına ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. Arama çalışmalarının dördüncü gününde olay yerinin 2 kilometre mesafesinde kayıp öğrencileri ait olabileceği düşünülen mont, cep telefonu, kalem ve bir miktar para bulundu. Eşyaların bulunması üzerine çalışmalar bu noktaya yoğunlaştırıldı.

Trabzon'un Beşikdüzü ilçesi Liman mevkiinde 27 Kasım günü meydana gelen fırtınada 16 yaşlarındaki Fen Lisesi öğrencileri Uğurcan Korkmaz ve Emir Berke Aşık fotoğraf çekmek isterken dalgalara kapılıp kayboldu. Görgü şahitlerinin ihbarı ile bölgeye Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı dalgıçlar, AFAD, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Elverişsiz hava şartlarına rağmen sürdürülen arama çalışmaları dördüncü günde devam etti.

8-001.jpg

ARAMALARDA YAPAY ZEKA DA KULLANILDI

Ekipler, bölgede kayıp liselilere ulaşmak için bugün sabah saatlerinde çalışmalara yeniden başladı. Havadan helikopter destekli aramaların 4'üncü gününe, Sahil Güvenlik Doğu Karadeniz Grup Komutanlığı'na bağlı DEGAK Özel Timi-02 Komutanlığı, deniz polisi, AFAD ve itfaiye ekipleri katıldı.

9-001.jpg

Yaklaşık 100 kişilik ekip tarafından, akıntı tehlikesine karşı sürdürülen arama çalışmalarına, çevre illerden gelen ekipler de destek verdi. AFAD dalgıçları, su altında insan bedenini tanımlamak için yapay zeka yöntemiyle çalışan sonar teknolojili cihazla suda arama yaptı.

10-001.jpg

ÖĞRENCİLERİN EŞYALARI BULUNDU

Öte yandan arama çalışmalarına destek veren SÜR-AK gönüllüleri, olay yerine 2 kilometre mesafede Vakfıkebir ilçesi sahilinde kuma gömülü kayıp öğrencilere ait olabileceği değerlendirilen mont, cep telefonu, kalem ve bir miktar paraya ulaştı.

11-001.jpg

Bu gelişme üzerine ekipler, arama çalışmalarını bu noktada yoğunlaştırdı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN