İki genç dalgalara kapılıp kaybolmuştu: Fotoğraf çektikleri son anları ortaya çıktı

Trabzon'un Beşikdüzü ilçesinde limanda cep telefonuyla fotoğraf çekerken dev dalgalara kapılan iki lise öğrencisi Uğurcan Korkmaz ile Emir Berke Aşık'ın son görüntüleri ortaya çıktı. Arama çalışmaları sürerken iki gencin son görüntüleri karşı binadan bir vatandaşın cep telefonu kameralarına yansıdı. Görüntülerde iki lise öğrencisinin bayrak direğinin hemen altında durduğu görüldü.

Yurt genelinde kuvvetli fırtına ve şiddetli yağışlar etkisini gösterirken Karadeniz'den birbiri ardına kötü haberler gelmeye devam ediyor. Zonguldak'ta batan ve ikiye bölünen geminin ardından Karadeniz'in hırçın dalgaları bu sefer de iki lise öğrencisini yuttu.

7.jpg

Beşikdüzü İMKB Fen Lisesi öğrencisi Emir Berke Aşık (16) ve Uğurcan Korkmaz (16), bölgede etkili olan fırtına nedeniyle denizde oluşan dev dalgaları arkalarına alarak cep telefonu kamerasıyla fotoğraf çekilmek istedi. Ancak bu sırada aniden dalgalara kapılan iki öğrenci denize sürüklenip, kayboldu.

2.jpg

Çevredekilerin ihbarıyla bölgeye Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı dalgıçlar, AFAD, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kayıp gençleri bulmak için arama kurtarma çalışması başlatıldı. Havanın kararmasıyla sonuç alınamayan arama kurtarma çalışmalarına ara verildi.

6.jpg

ARAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Hava şartları nedeniyle güçlükle sürdürülen arama çalışmaları, ikinci günü sabah erken saatlerinde yeniden başlatıldı. Aramalara, Sahil Güvenlik Doğu Karadeniz Grup Komutanlığına bağlı DEGAK Özel Timi-02 Komutanlığı, deniz polisi ve AFAD ekipleri katıldı. 40 kişilik ekip tarafından sürdürülen aramalarda, dalgıçlar bölgede tarama faaliyetinde bulunuyor.

8.jpg

SON GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Öte yandan lise öğrencilerinin son görüntülerinin karşı binadan bir vatandaşın cep telefonu ile kayda aldığı ortaya çıktı. Görüntülerde iki gencin, dalgaların vurduğu limanın uç kısmında yer alan bayrak direği altında durduğu görülüyor.

3-001.jpg

VALİ YILDIRIM'DAN AÇIKLAMA

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, iki öğrenciyi arama çalışmalarının sürdürüldüğü bölgeye gelerek incelemelerde bulundu. Kıyıda bekleyişini sürdüren Uğurcan Korkmaz'ın babası Kamil Korkmaz ile görüşen Vali Yıldırım, ardından açıklama yaptı. Vali Yıldırım açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

9.jpg

"Ne söylesek boş; iki evladımız dün okula gelmediler bildiğimiz bu. Dün iki gencimizin de burada dışarıdan vuran dalgalar ile liman içerisine düştüğünü görenler var. Kurtarma çabası içerisine girenler de olmuş. Hakikaten çok üzgünüm. Ama şu anda onlar için neler yapabileceğimize bakıyoruz. Dalgıçlarımız dünkü hava koşullarının ve deniz dalgalarının hiç de uygun olmamasına rağmen kendi hayatlarını hiçe sayarak onları arayıp bulabilme, kurtarabilmek için çaba sarf ettiler. Ekiplerimiz ile denize düşen iki vatandaşımızı arama çalışmalarına devam edeceğiz. Ümit ediyoruz ki buluruz. Ama burası Karadeniz.

10.jpg
Trabzon Valisi Aziz Yıldırım

'HIRÇIN DALGALAR ARAMAYI ZORLAŞTIRIYOR'

Bildiği gibi hırçın dalgalar zaman zaman bu şekilde arama kurtarmayı zorlaştırıyor. Elimizden geleni yapıyoruz. Taramalar devam ediyor. Aileler tabi ki de hüzünlü bir bekleyiş içerisinde. Hepimiz çok üzgünüz. Dileyelim ki bir daha böyle olmasın. Lütfen vatandaşlarımız, gençlerimiz çok dikkatli olsunlar. Bu tür havalarda da kendilerini tehlikeye atabilecek, fotoğraf çekme, gezme, manzara seyretme gibi durumlarda da kendilerini lütfen korusunlar. Dünkü hava şartlarını hepimiz yaşadık. Hakikaten hem deniz hem hava hem de rüzgar hırçındı. Bundan kendimizi korumamız gerekiyor."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN