Artvin’de heyelan sonucu ölen TIR şoförünün arkadaşı isyan etti: Bu unutulacak 5-6 ay sonra yine arkadaşlarımız ölecek!

Artvin'in Hopa ilçesinde meydana gelen bir TIR şoförünün hayatını kaybettiği heyelanın ardından TIR şoförü Sedat Yazıcı, "Bu olay unutulacak ama 5-6 ay sonra yine arkadaşlarımız ölecek. Bizden alınan paranın binde birini bizim için kullanmıyorlar." diyerek isyan etti.

Artvin'in Hopa ilçesinde bulunan Karadeniz Sahil Yolu Esenkıyı Tüneli bölgesinde yaşanan ve 1 TIR şoförünün hayatını kaybettiği heyelanda yola düşen dev kayaların kaldırılması için çalışmalar devam ediyor.

Sarp Sınır Kapısı'ndan geçiş yaparak Gürcistan üzerinden Kafkas ülkelerine ulaşmak isteyen şoförler de heyelanlı sahada uzayıp giden TIR kuyruğunda korkulu bekleyişlerini sürdürüyor. Otuz yedi yıldır TIR şoförlüğü yapan Sedat Yazıcı, yıllardır yaşadıkları heyelan riskini Cumhuriyet'e anlattı.

Hâlâ birçok şoförün park yeri olmadığı için yol üzerinde beklediğini belirten Yazıcı, bu alanda durmaya mecbur olduklarını belirtti. Bölgede sırada bekleyen iki bin 300 aracın olduğunu anlatan Yazıcı, "Kayalıkların altında en az 100 araç var. Hepsi mecbur sıranın gelmesini bekliyorlar. Her yıl değil her altı ayda bir ölüyoruz. Biz bu bölgeyi biliyoruz, tedbirimizi alıyoruz ama bilmeyenler de var" ifadelerini kullandı.

5-6 AY SONRA YİNE ARKADAŞLARIMIZ ÖLECEK

Heyelanın şoförler yoldan geçerken değil, uyudukları sırada meydana geldiğini aktaran Yazıcı, çekim yapmak istediği sırada jandarmanın da kendisini uyardığını söyledi. Korktuklarını anlatan Yazıcı, sözlerine şu şekilde devam etti:

"İnce taş geliyor önce üzerimize, artçı diyoruz biz onlara. Sonra büyük kayalar geliyor, korkuyoruz. Hopa yolu yapıldığından beri söylüyoruz. Bu olay unutulacak ama 5-6 ay sonra yine arkadaşlarımız ölecek. Bizden alınan paranın binde birini bizim için kullanmıyorlar. Bir banyo, tuvalet, çeşme bile yok."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN