Aylar geçti afetzedenin çilesi bitmedi: Ne ev var ne yiyecek...

6 Şubat felaketinin üzerinden aylar geçti ancak depremzedenin çilesi bitmedi. Elbistan'da depreme yakalanan birkaç aile Osmaniye'de mezarlık yanındaki boş bir araziye çadır kurdu. Kalacak yerleri olmayan aileler yiyecek ve barınma sıkıntılarına çözüm için yetkililerden yardım istedi.

Kahramanmaraş merkezli depremler 11 ili enkaz yığınına çevirdi. On binlerce vatandaşın yaşamını yitirdiği felaketten kurtulan depremzedeler ise başta barınma olmak üzere çok sayıda sıkıntıyla mücadelesini sürdürüyor.

Kötü hijyen şartlarıyla mücadele eden depremzede ailelerden birkaçı da Elbistan'da yakalandıkları afetten kurtulup Osmaniye'nin Kadirli ilçesine göç etti.

Mezarlık yanındaki boş arsaya çadır kuran depremzede aileler çadırda yaşadıklarını ancak yiyecek ve içeceklerinin olmadığını ifade etti. Kalacak bir ev isteyen aileler yardım bekliyor.

'EV VE YİYECEK İSTİYORUM'

Depremzede Döndü Resul şunları söyledi:

Kahramanmaraş Elbistan’dan geldik biz, depremden geldik. Evlerimiz yıkıldı şimdi ise de kalacak yerimiz yok bizim. Ev istiyorum, yiyecek istiyorum. Çoluğum çocuğum var öksüzlerim var. Şimdi ise de benim kalacak yerim yok. Kadirli’ye geldik şimdi Yeşiltepe Mahallesi’nde mezarlığın oradayız. Paramız yok, pulumuz yok, yiyeceğimiz yok. Bize el yardım etti, geldiğimiz yerdekiler yardım etti. Öksüzlerim var bir sürü 6-7 tane. 3-4 aileyiz biz, çadırımızı geldik kurduk buraya. Kalacak bir ev istiyorum ben.

'HİÇBİR ŞEYİMİZ YOK'

Hüsnü Resul ise, "Evimiz yıkıldı, mümkün ise rica ediyorum bize bir ev. Yerimiz, yiyeceğimiz yok, çıkaramadık depremde toprağın altında kaldı hep. Mümkünü varsa bize bir ev rica etsem. 3-4 aile geldik çadırda kalıyoruz, rezillik. Suyumuz yok, elektriğimiz yok hiçbir şeyimiz yok yani bir tutar dalımız yok yani anlayacağın" dedi.