Başak Cengiz'in adı hatıra ormanında yaşayacak: Artık kadın cinayeti duymak istemiyoruz

Başak Cengiz'in adı hatıra ormanında yaşayacak: Artık kadın cinayeti duymak istemiyoruz

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü''nde Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başak Cengiz'in adı ağaçlarla nefes alacak. Başkentli kadınlar, fidan dikerek öldürülen kadınları andı.

Türkiye'de kadın cinayetleri artarak devam ederken Ankara Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz hafta İstanbul'da uğradığı kılıçlı saldırıda hayatını kaybeden Mimar Başak Cengiz adına hatıra ormanı oluşturdu. ''25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü''nde bir araya gelen başkentli kadınlar fidan dikerek öldürülen kadınları andılar.

'BİR NEBZE TESELLİ'

''Başak Cengiz Hatıra Ormanı''nın açılışına Büyükşehir Belediyesi Aile Hizmetleri Daire Başkanı Serkan Yorgancılar, Strateji Geliştirme Daire Başkanı Melek Günden Çınar, BelPa A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ferhan Özkara ile Başak Cengiz’in ablası Zennure Türk de katıldı.

abla.jpgBaşak Cengiz ablası Zennure Türk

Kardeşi canice öldürülen Türk duygularını şu cümlelerle ifade etti:

''Bizim için onur ve gurur verici bir gün. Çok duygusal anlar yaşıyoruz. Teşekkür ederiz. Bizim için bir nebze teselli oldu gerçekten.”

'ARTIK KADIN CİNAYETİ DUYMAK İSTEMİYORUZ'

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ve ANFA Genel Müdürlüğünün katkılarıyla oluşturulan hatıra ormanında ağaç diken Yorgancılar, ''Artık ülkemizde kadın cinayetlerini duymak ve görmek istemiyoruz. Ve bunun son olması dileğiyle bir farkındalık yaratmak istedik.'' derken;

Özkara ise ''25 Kasım Kadına Yönelik şiddetle Mücadele haftasında ne yazık ki bir kadınımızı daha yitirdik. Onun anısına bir farkındalık yaratmak üzere bu hatıra ormanını kurduk'' diye konuştu.

Başkentli kadınlarla birlikte ağaç dikerek öldürülen tüm kadınları unutturmayacaklarını ifade eden Melek Günden Çınar da, ''Kadına şiddetle mücadele konusunda bir farkındalık yaratmak için buradayız. Büyükşehir Belediyesi olarak bu konuda faaliyetlerimizi artırarak sürdüreceğiz. Çok üzgünüz.'' dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN