Başkente müjde Mansur Yavaş’tan geldi! Ulaşım sorununu tarihe karıştıracak proje: 2 yeni metro hattı geliyor

Başkente müjde Mansur Yavaş’tan geldi! Ulaşım sorununu tarihe karıştıracak proje: 2 yeni metro hattı geliyor

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Ankara adayı Mansur Yavaş, Ankara’daki ulaşım sorununu çözecek yeni müjdeyi verdi. Yapılan yeni proje kapsamında başkente 2 yeni metro hattı geliyor. İşte detaylar…

Ankara’da toplu taşıma altyapısını güçlendirmek ve trafik sorununu çözmek amacı ile başlatılan yeni proje kapsamında 2 yeni metro hattı hizmete açılacak. Ankara Büyükşehir Belediyesi, Koru-Bağlıca ve Koru-Yaşamkent ile Keçiören Şehitler-Ovacık Uzatma Hatlarının projelerini bitirerek, inceleme süreci için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na sundu.

TRAFİK PROBLEMİNE YENİ METRO ÇÖZÜMÜ

Ankara’da artan nüfus ve araç sayısından kaynaklı yaşanan trafik sorununa çözüm getirmek amacı ile harekete geçen belediye, yeni metro projeleri ile kent genelindeki ulaşım ağını kolaylaştırmayı amaçlıyor. Proje kapsamında Mamak Metrosu’ndan sonra M2 Koru-Yaşamkent ve Koru-Bağlıca ile M4 şehitler-Ovacık uzatma hatlarına odaklanıldı. Toplam 9,36 kilometrelik M2 hattı ile 7,69 kilometrelik M4 hattı, 5 ve 4 istasyon içerirken projelerin son aşamalarına gelindi.

mansur-yavas-metro-projesi-1.jpg

ABB Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamasında, yeni metro hatlarının son durumuna ilişkin bilgi verdi. Yavaş, Koru Bağlıca-Koru Yaşamkent Uzatma Hattı ile Keçiören Şehitler-Ovacık Uzatma Hattı projelerinin tamamlandığını ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na teslim edildiğini ifade etti. Yeni projelerle beraber Ankara’nın uzatma ağına katılacak olan 51,33 kilometrelik yeni hatlar için çalışmaların sürdüğünü de belirtti.

Ankara’daki raylı sistem ağının genişletilmesi amacıyla süren projeler içinde Dikimevi-Natoyolu (Mamak), M5 Kızılay-Dikmen ve M6 Çayyolu-Sincan hatları da yer alıyor. Projeler bittiğinde Ankara, toplam 51,33 kilometrelik yeni raylı sistem hattıyla şehir içi ulaşımını daha verimli hale getirecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (36)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
36 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN