Bayburt’ta bereketli hasat! Kiloyla değil taneyle satılıyor: 150 TL’den havada kapıp pişirmeye eve koşuyorlar

Bayburt’ta bereketli hasat! Kiloyla değil taneyle satılıyor: 150 TL’den havada kapıp pişirmeye eve koşuyorlar

Bayburt ve çevre illerde yetiştirilen, geniş ve çok katlı yapraklarıyla dikkat çeken ve kışın en çok tüketilen sebzeleri arasında yer alan lahananın bereketli hasadı başladı. İnsan sağlığına birçok fayda sağlayan lahana özellikle vücudun C vitamini ihtiyacını fazlasıyla karşılıyor. İşte, Bayburt’taki lahana hasadı…

Kış aylarının gelmesiyle birlikte Bayburt’ta heyecanla beklenen lahana zamanı da geldi çattı. Bayburt’un bahçelerinde tamamen doğal yöntemlerle yetiştirilen organik lahanalar, tezgahlara bir bir yerleştirildi.

Büyüklükleri ve yeşil yapraklarıyla dikkat çeken lahanalar kiloyla değil tane ile satılıyor. Tezgah fiyatı şuan 100 ila 150 TL arasında değişen lahanalar kapış kapış gidiyor.

lahana-hasadi-1.jpg

HEM YEMEKLERE HEM TURŞUYA KULLANILIYOR

Lahana üretimi yapan Bayburtlu Abdullah Güler, lahanalarının ne kadar güzel olduğundan bahsetti. Güler, “Kışlık lahanalarımızı aldık, şimdi turşu yapma zamanı. Bayburt’un organik lahanası hem kaliteli, hem de lezzetli. Turşusu da çok güzel oluyor” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN