Beşiktaş sahildeki köprü kaldırılıyor

Beşiktaş sahildeki köprü kaldırılıyor

Beşiktaş Meydanı'ndaki düzenleme kapsamında Barbaros Bulvarı ile Çırağan Caddesi ve iskele arasında bağlantıyı sağlayan köprüyü kaldırma çalışmaları başladı. 40 gün sürecek çalışma sonucunda deniz kenarının boşaltılması, bölgenin öncelikle yayalara ayrılması hedefleniyor.

Beşiktaş meydan düzenlemesi kapsamında Barbaros Bulvarı ile Çırağan Caddesi ve iskele arasında bağlantıyı sağlayan köprü kaldırılıyor.

Köprüyü kaldırma çalışmalarına başlanmasıyla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yapılan açıklamada 6 etap halinde yapılacak çalışmaların 40 gün boyunca süreceği duyuruldu.

Beşiktaş Meydanı'nda yapılacak düzenleme kapsamında bölgedeki toplu taşıma duraklarının da başka bir alana taşınacağı belirtiliyor. Bu şekilde ise vatandaşların meydan üzerinden denize ulaşımlarının da daha kolay hale geleceği vurgulandı.

3-002.jpg

'BEŞİKTAŞ MEYDANI'YLA ENTEGRE EDİYORUZ'

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Arif Gürkan Alpay, düzenlemeler neticesinde Beşiktaş Meydanı’ndaki alanın büyüyeceğini belirtti ve “Şu anda biz mevcuttaki köprüyü kaldırıyoruz. Meydan projesi ile birlikte de İETT otobüslerini yukarı alıyoruz. Meydan projesi bittikten sonra da en son etapta, metro şantiyesinin olduğu bölgeyi de meydanlaştırarak, bölgeyi Beşiktaş Meydanı’yla entegre hâle getirmiş oluyoruz” dedi.

1-005.jpg

'VATANDAŞLAR DENİZİ DİREKT GÖREBİLECEK'

Çalışmalar hakkında bilgi veren Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, “İşgallerin olduğu yerler kaldırıldı. Burada çok fazla kafe işgali vardı, kaldırım işgali vardı. Şimdi bunlar ortadan kaldırıldı ve bu köprü de ortadan kalktıktan sonra Barbaros Bulvarı’ndan aşağı inen vatandaşlarımız denizi direkt görebilecekler” açıklamasında bulundu.

'VAPURLA OTOBÜS İLİŞKİSİNİ KOPARMIYORUZ'

İBB Ulaşım Daire Başkanı Utku Cihan, “Öncelikle sahil kenarında olan otobüs duraklarını, hali hazırda Barbaros Bulvarı’na, Levent yönüne giden otobüslerimizin, minibüslerin de olduğu yere alıyoruz, Böylelikle meydanı, deniz kenarını boşaltıyoruz. Bölgeyi öncelikle, yayalara ayırıyoruz; ama hiçbir zaman vapurla otobüs ilişkisini koparmadan bir yürüyüş güzergâhı düzenliyoruz" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN