Bodrum'daki kaçak yapılaşmaya belediye başkanı böyle isyan etti: İnsanlar çıldırmış gibi

Ülke genelinde olduğu gibi Bodrum'da da turizm sezonu sona erdi. 31 Mayıs'ta duran inşaat çalışmaları ise 15 Ekim'de yeniden başladı. Denetimlerin sıkılaştığı Bodrum'da kaçak yapılaşmanın artığı görülürken, Belediye Bakanı Ahmet Aras, hafriyat döküm alanlarının bile artık zor bulunduğunu açıkladı.

Türkiye'nin gözde turistik beldelerinden biri olan Bodrum'da resmen yaz sezonu sona erdi. Nüfus kalabalığı sebebi ile 31 Mayıs'ta inşaat faaliyetlerine ara erilmişti. Yaz mevsiminin sona ermesi ile birlikte inşaat faaliyetleri de 15 Ekim itibarıyla başladı. Akyarlar başta olmak üzere Turgutreis, Gümüşlük, Gündoğan, Yalıkavak turzim cenneti olan çok sayıda mahallede inşaatlar hız kazandı. Bu kapsam dahilinde de belediye ekipleri de inşaat sahalarında denetimler de derinlik kazandı. Denetimlerde çalışma kriterlerine hiçbir şekilde uymayan firmalara ise tutanak tutuldu. Denetleme sürecinden geçen 167 firmadan 34'üne işlem yapıldığını açıklayan Belediye Başkanı Ahmet Aras, "15 Ekim'den sonra yeni ruhsat alan bütün şantiyeleri veya geçtiğimiz yıllarda ruhsat alıp devam eden şantiyeleri denetliyoruz" şeklinde konuştu.

İmar barışı beklentisinin kaçak yapılaşma ile birlikte artırdığını ifade eden Başkan Aras, "15 Ekim'den sonra yeni ruhsat alan bütün şantiyeleri ya da geçtiğimiz yıllarda ruhsat alıp devam eden şantiyeleri denetliyoruz. İş güvenliğiyle ilgili eksiklikleri ya da çevreye verdikleri bazı rahatsızlıkla ilgili eksiklikleri tamamlatmaya çalışıyoruz. Zabıta marifetiyle denetimlerimiz sürüyor. Ruhsat almış çalışmalarını sürdüren şantiyelerde çok da büyük sorun yok ama şöyle bir şey var, imar barışı beklentisiyle kaçak yapılaşma büyük oranda arttı. Bu konuda hükümetimizin bir açıklama yapması gerekiyor. İnsanlar çıldırmış gibi kaçak eklentiler yapmaya çalışıyorlar. Aldığımız bilgilere göre herhangi bir şekilde imar barışı çalışması yok. Biz, işlemlerimizi sürdürüyoruz. Para cezaları kesiyoruz, suç duyurularımızı yapıyoruz, yıkımlara devam ediyoruz ama bütün bunlara rağmen imar barışı beklentisi nedeniyle kaçak yapılaşma devam ediyor. Vatandaşlarımıza söyleyeceğim şudur, hiç kimsenin yaptığı yanına kalmaz. Kaçak yapı yapmaya çalışanlara elbet devletimiz ve belediyemiz gerekeni yapacaktır" dedi.

bodrum-1.jpg

bodrum-2.jpg

HAFRİYAT DÖKÜM ALANI BULUNAMIYOR

Yarımada bütününde hafriyat sorununa son derece önem veren Başkan Aras, "İnşaat süreçleri Bodrum'da yoğun gidiyor, haliyle bu hafriyatı da tetikliyor. Hafriyat aslında doğal yapıyı bozan da bir şey. Hafriyat yapılmadan inşaat yapmanın yolunu kesinlikle bulmalıyız. Hafriyat döküm yerimiz maalesef şu an yok, olan da son raddelerini yaşıyor. Hafriyat noktalarını yöneten belediyemiz fakat onlar da yeni hafriyat döküm sahaları arıyor. Yarımadanın arkeolojik sit özelliği nedeniyle hafriyat döküm alanı bulmakta zorlanıyoruz. El attığımız yerler ya hazine arazisi ya mera ya da doğal sit alanı gibi bir yerlerden kesinlikle dokunuyor. O yüzden yarımada içerisinde şu anda hafriyat döküm alanı yok. Bunun için biz geri dönüşüme önem veriyoruz. Gelen hafriyatları işlemek için belediyemiz geri dönüşüm tesisi kuracak. Yarımada genelinde çıkan bütün hafriyatı burada bertaraf edemeyiz. Bunun dışında çok ciddi anlamda kaçak döküm sıkıntısı var. Doğanın herhangi bir yerine, dereye ya da orman alanına çok ciddi bir kaçak döküm var" diyerek cümlelerini sonlandırdı.

bodrum-4.jpg

bodrum-3.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN