Burdur'da halı ve araç yıkamak, bahçe ve tarla sulamak yasaklandı

Burdur'da halı ve araç yıkamak, bahçe ve tarla sulamak yasaklandı

Burdur Belediye Meclisi’nde oy çokluğuyla alınan kararla şebeke suyu kullanarak araç, halı yıkamak, bahçe ve tarla sulamak, kaldırımları yıkamak yasaklandı. Burdur’da kuruyan birçok gölün ardından belediye aldığı bu kararla su tasarrufunu amaçlıyor.

‘Göller Yöresi’ olarak bilinen Burdur’da birçok göl kurudu ve yer altı suları çekildi. Son zamanlarda yağan yağmurların da yetersiz kaldığı nedeniyle belediye meclisi kuraklığın önüne geçmek için toplandı.

Geçen sene Burdur’da yaşanan içme suyu sorununun tekrar yaşanmaması için Burdur Belediye Meclisi kararıyla şebeke suyu kullanarak araç, halı ve benzeri malzeme yıkamak, bahçe ve tarla sulamak, iş yeri ve binaların kaldırımlarını yıkamak yasaklandı.

SU TASARRUFU AMAÇLANDI

Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, meclis toplantısında yaptığı konuşmada, “Önlemler alıyoruz, yeni sondajlar yaptırıyoruz ama yeraltında ne kadar suyu kaldığını kestiremiyoruz o nedenle de zabıtamıza bu konuda bir yönetmelik güncellemesi yaparak, yetkisini değiştirip, caydırıcı olması için. Amacımız ceza kesmek değil vatandaşımıza bir duyarlılık oluşturmak adına böyle bir gündem maddesini aldık. Asıl amacımız şu vatandaşımızı farkındalık oluşturmak çünkü karşısında bir cezai tedbir olmadığı sürece vatandaşımız her zaman şansını sonuna kadar zorluyor ya bu bilinci oluşturalım” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN