Bursa'da 5 ilçede eğitime 'fırtına' engeli

Bursa'da 5 ilçede eğitime 'fırtına' engeli

Bursa'da gece saatlerinde etkili olan fırtına hayatı felç etti. Ortalığı savaş alanına çeviren fırtına nedeniyle Osmangazi, Nilüfer, Yıldırım, Gürsu ve Kestel ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bugün ara verildiği bildirildi. Valilikten yapılan açıklamada "Kamu kurumlarında çalışan hamile, engelli ya da kronik hastalığı bulunan personel de 29 Kasım'da idari izinli sayılacaktır" ifadelerine yer verildi.

Bursa dün gece saatlerinde kabusu yaşadı. Kentte etkili olan lodosun şiddeti 100 kilometreye çıktı. Ağaçlar devrildi, çatılar uçtu, vatandaşlar yürümekte zorlandı.

Kenti yerle bir eden lodos nedeniyle Valilik, eğitime bir gün ara verilmesi kararını verdi.

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş tarafından yapılan açıklamada, “İlimizde etkili olan olumsuz hava şartları nedeniyle; Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, Kestel ve Gürsu ilçelerimizde 29 Kasım Çarşamba günü ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün süreyle ara verilmiştir. Kamu kurumlarında çalışan hamile, engelli ya da kronik hastalığı bulunan personel de 29 Kasım'da idari izinli sayılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerine yer verildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN