Bursa'da lodos hayatı felç etti: Ağaçlar devrildi, çatılar uçtu, 2 kişi yaralandı

Bursa'da saatteki hızı zaman zaman 80 kilometreye ulaşan lodos hayatı felç etti. Etkili olan lodos nedeniyle ağaçlar yollara devrildi. Park halindeki araçların üzerine çatı uçunca otomobiller zarar gördü. Tophane semtinde uçan bir çatı belediye otobüsünün üzerine devrildi. Otobüsün arka camı patlarken, 2 yolcu yaralandı. Öte yandan, vatandaşların sokakta yürürken güçlük çektiği görüldü.

Bursa'da, saatteki hızı 70 kilometreye ulaşan lodos hayatı olumsuz etkiledi. Lodos nedeniyle Setbaşı, Yıldırım, yakın çevre yolu, Haşimişcan Caddesi, Çirişhane, Kent Meydanı’nda ve birçok noktada ağaçlar kökünden sökülerek yollara devrildi. Park halindeki araçların üzerine devrilen çatı ve bina parçaları otomobillere zarar verdi. Tenteler ve sert cisimler de havada uçtu.

8218509.jpg

Yıldırım İlçesi Şükraniye Mahallesi Vardar sokaktaki bir binadan kopan çatı parçası sokak üzerinde park halindeki otomobilin üzerine düştü.

“ARABAMIZ DA BİZİM GİBİ YAŞLIYDI AMA HER YERE TAŞIYORDU”

Diğer yandan, araç sahipleri kendi imkanlarıyla araçlarını temizlerken yaşlı bir çift, “Arabamız da bizim gibi yaşlıydı, ama her yere götürüyordu. Evde otururken bomba sesi gibi bir ses duyduk. Dışarı çıktığımızda, komşumuzun çatısından uçan parçalar bizim aracımıza gelmiş. Otomobilimizi bu halde görünce çok üzüldüm, bununla geçmiş olsun” ifadelerini kullandı.

8218425.jpg

BELEDİYE OTOBÜSÜNÜN ÜZERİNE ÇATI DÜŞTÜ: 2 YOLCU YARALI

Tophane semtinde uçan bir çatı belediye otobüsünün üzerine devrildi. Otobüsün arka camı patlarken, yaralanan 2 yolcu ambulanslarla Çekirge Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

8218433.jpg

METEOROLOJİ UYARDI

Bursa Meteoroloji Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre saatteki hızının 85 kilometreye kadar ulaşması beklenen lodos, yarın öğlen saatlerine kadar etkisini sürdürecek.

8218429.jpg

Bursa Valiliği de sosyal medya hesaplarında yaptığı açıklamada, şiddetli lodos nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması konusunda uyarılarda bulundu. Ayrıca Valilik, güneyli yönlerden kuvvetli fırtına yaşanacağını, bunun yarın 15.00’e kadar etkili olacağını belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN