Büyükşehir Belediyesi’nden anız yangınlarına karşı uyarı

Büyükşehir Belediyesi’nden anız yangınlarına karşı uyarı

Muğla Büyükşehir Belediyesi yaz mevsiminin gelmesi ve son günlerde artan hava sıcaklıklarının anız yangınları riskini ciddi şekilde artırdığını belirterek, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Muğla’da son 10 yılda 7 bin 757 adet anız yangını çıktı.

Muğla ve çevresinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklarla birlikte bilinçsizce yakılan anızlar yangınlara neden olurken toprağa da büyük zarar veriyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada anız yakmanın tarımsal atıkların yakılması amacıyla yapılan bir uygulama olduğu ancak kontrolsüz yapılan bu işlemin ciddi yangınlara yol açabileceği ifade edildi. Anız yangınlarının sadece tarım alanlarına zarar vermekle kalmayıp aynı zamanda orman yangınlarına dönüşme riski taşıdığına dikkat çekilirken, bu durumun hem doğaya hem de insan sağlığına büyük zarar verebileceği belirtildi.

10 Yılda 7 Bin 757 Anız Yangını Çıktı

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Daire Başkanlığı’nda Kentsel Arama Kurtarma Şube Müdürü olarak görev yapan Ali Orhan “ İtfaiye Daire Başkanlığı olarak 2024 yılı Haziran ayı itibariyle de 390 anız yangınına, müdahale edilirken, 2014 yılından bu güne kadar 7 bin 757 anız yangınına müdahale edildi. Yaz aylarının başlamasıyla birlikte anız yangınlarına karşı vatandaşlarımızın hassas davranması gerekiyor. Anız yakıldığını ve yandığını gören vatandaşlarımızın acilen 112 çağrı merkezini arayarak itfaiye ya da orman teşkilatına ihbar etmesi gerekiyor” dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN