'Cennetten köşe' kayıpların köşesi oldu: Rönesans Rezidans'ta 55 kişi bulunamıyor...

'Cennetten köşe' kayıpların köşesi oldu: Rönesans Rezidans'ta 55 kişi bulunamıyor...

6 Şubat felaketinde 'cennetten bir köşe' sloganıyla pazarlanan pek çok vatandaşa mezar olan Rönesans Rezidans'ta yaşayan 55 kişiye hala ulaşılamadı. Kayıp yakınları enkazın kaldırıldıktan sonra umutlarının bittiklerini söylerken "Enkazlar tekrar bir incelense belki bir sonuç çıkar. Yakınlarımızın bir mezarları olsun istiyoruz" ifadelerini kaydetti.

Kahramanmaraş felaketinin ardından on binlerce vatandaş yaşamını yitirirken, kimi yeni yapılar da dahil olmak üzere pek çok bina moloz yığınına döndü. Enkaza dönen yapılardan biri de 'cennetten bir köşe' sloganıyla pazarlanan Rönesans Rezidans oldu.

Site yüzlerce kişiye mezar olurken Rezidans'ın bodrum katının üstünde pencere türü boşluklar bırakıldığı, kısa kolon etkisi oluşarak yıkıma uğradığı ortaya çıktı. İnşaat Mühendisleri Odası'nın yaptığı açıklamada ise yeni binaların yıkılmasının betona su katılması nedeniyle olduğu kaydedilirken, alınan beton örneklerinde 6 cm boyunda taşlar bulunmuş, bu taşların yakınlardaki nehirden getirilip betona karıştırıldığı tespit edilmişti.

UMUTLAR TÜKENDİ...

Rezidans'ın enkazı kaldırıldı fakat felaketten 2 ay geçmesine karşın 55 vatandaşa halen ulaşılamadı. Cumhuriyet'ten Cengiz Karagöz'ün haberine göre, Aydın Emir (51), Şengül Emir (43) oğulları Demir Emir ve Güney Sabri Emir ile “cennetten bir köşe” sloganıyla satılan Hatay’daki 250 konutlu Rönesans Rezidans’ta yaşıyordu.

Şengül Emir’in kardeşi Pınar Doğan Kılıç, enkazı kalkan rezidansın yıkıntıları altında kalan 4 yakınına ulaşabilmek için depremin ilk gününden itibaren mücadele etmesine karşın umutlarının da tükendiğinin altını çizdi.

'DEPREMİN İLK GÜNLERİNDE KİMSE YOKTU'

Yaşadıklarını anlatan Kılıç, “Depremin olduğu ilk gün bölgeye gittim ve enkaz kalkana kadar oradan hiç ayrılmadım. 3-5 jandarma dışında orada kimse yoktu. AFAD gibi kurumlar depremin ilk günlerinde yoktu, yanımızda kimseyi göremedim. Kurtarma ekipleri 5. günün sonunda çalışmaya başladı. İlk üç gün çok büyük bir yangın vardı. ‘Denizli’den itfaiye geliyor’ dediler. Günler sonra geldi. Gelenler de oranın yabancısı olduğu için suyu nereden dolduracaklarını bize soruyordu. Ben kalktım Ordu’dan deprem bölgesine gittim itfaiye ve kurtarma ekipleri günler sonra geldi. Biz gelebildiysek yardım da gelebilirdi” dedi.

'O ENKAZDAN ÇIKAMADILAR'

Yakınlarına ulaşamadığını ifade eden Kılıç, “Ablam, eşi ve 2 yeğenime ulaşamıyoruz. Mezarlıkları, yoğun bakımları ve hastaneleri gezdik. Aklımıza gelebilecek tüm ihtimalleri denedik ancak ulaşamadık. Rezidanstan çıkarılan bütün cenazelere baktık. O enkazdan çıkamadıklarına eminim. Büyük bir ihtimal enkazla birlikte kaldırıldılar. 17 gün boyunca deprem bölgesindeydim hiç kimse bir açıklama yapmadı, hâlâ da bize bir açıklama yapmadılar. En sonunda enkaz kalktı, umudumuz bitti. Biz şu an hayatta olduklarını düşünmüyoruz. Enkazlar tekrar bir incelense belki bir sonuç çıkar. Yakınlarımızın bir mezarları olsun istiyoruz” diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN