Ankara’nın Keçiören ilçesine bağlı Kuşcağız Mahallesi’nde akşam saatlerinde kan donduran bir aile katliamı meydana geldi. Cezaevinden izinli olarak çıkan 35 yaşındaki Recep Cengiz, önce annesini ve küçük kızını silahla vurarak öldürdü, ardından boşanma aşamasındaki eşinin evine giderek cinayetlerini sürdürdü. Olayın ardından fail, aynı silahla yaşamına son verdi.
Olay, Recep Cengiz’in annesi Azize Cengiz’in (57) evine gitmesiyle başladı. Burada henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan tartışma sonucunda Cengiz; annesini ve yanında kalan, ilk eşinden olan 8 yaşındaki kızı Azra Cengiz’i tabancayla vurarak katletti. Şahıs, cinayetlerin ardından annesi ve kızının cansız bedenlerini 35 ASA 769 plakalı hafif ticari araca yükleyerek, aynı mahallede ikamet eden ve boşanma aşamasında olduğu eşi Beyzanur Uçan Cengiz’in (28) evine yöneldi
KURYELİ KASKI İLE KAPIYI AÇTIRDI
Eşinin kapıyı açmayacağı endişesiyle bir plan yapan Recep Cengiz, kendisini kurye gibi göstererek başına bir kask taktı ve eşinin zilini çaldı. Kapının açılmasıyla birlikte Beyzanur Uçan Cengiz’i tabancayla vuran şahıs, saniyeler sonra aynı silahı kendisine doğrultarak intihar etti. Silah seslerini duyan komşuların ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi.
SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaptıkları incelemede her iki adresteki toplam dört kişinin de hayatını kaybettiğini belirledi. Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmalarını tamamlamasının ardından cenazeler, otopsi işlemleri için Ankara Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı. Yetkililer, katliamla ilgili geniş çaplı bir inceleme ve soruşturma başlatıldığını bildirdi.
