Cezası onandı Tüfekçioğlu'nun başkan vekilliği düştü: Bilecik'te yeniden seçime gidilecek

Cezası onandı Tüfekçioğlu'nun başkan vekilliği düştü: Bilecik'te yeniden seçime gidilecek

Bilecik Valiliği, Belediye Başkanı Semih Şahin’in geçici olarak görevden alınmasının ardından belediye başkan vekilliğine seçilen Muharrem Tüfekçioğlu’nun hakkında “orman alanının işgali, ormandan faydalanma ve orman içine yerleşilmesi” suçlamasıyla kesinleşmiş ceza kararının olduğunu açıkladı. Valilik açıklamasına göre, yeni bir başkan vekili seçimi için gerekli çalışmalara başlandı.

Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, İçişleri Bakanlığı tarafından; Bilecik Belediyesi’ndeki “rüşvet” iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında, 25 Şubat’ta görevden uzaklaştırılmıştı. Muharrem Tüfekçioğlu, Şahin’in yerine, 3 Mart 2022 tarihinde belediye başkan vekilliğine seçilmişti.

Bilecik Valiliği, Tüfekçioğlu’nun görevi ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklama şöyle:

“Bilecik Cumhuriyet Başsavcılığının 01/04/2022 tarihli yazıları ile; 03 Mart 2022 tarihinde Bilecik Belediye Başkan Vekilliğine seçilen Muharrem Tüfekçioğlu hakkında ‘orman alanlarının işgali’, ‘ormandan faydalanma’ ve ‘orman içinde yerleşilmesi’ suçunu işlemesi nedeniyle, Bilecik 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nin 18/03/2016 tarih ve 2015/441 Esas, 2016/133 sayılı Kararı ile verilen 1 yıl 11 ay hapis cezasının Yargıtay 7. Ceza Dairesinin 22/02/2022 tarihli kararı ile Onanması üzerine kesinleştirildiği Valiliğimize bildirilmiştir,

Yargıtayca onanan karar ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 53/1 maddesi gereğince Muharrem Tüfekçioğlu’nun Belediye Başkan Vekilliği görevine devam edemeyeceği anlaşıldığından, 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 45. Maddesi gereğince yeni bir Başkan Vekili seçimi için gerekli çalışmalara başlanmıştır.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN