CHP'li İlgezdi'den AK Parti'ye rant tepkisi: 'Akbelen'den sonra sıra Uzungöl'de'

CHP'li İlgezdi'den AK Parti'ye rant tepkisi: 'Akbelen'den sonra sıra Uzungöl'de'

Muğla Akbelen'de 6 gündür ağaçların katledilmesine halkın tepkisi sürerken, Cumhurbaşkanı kararıyla acele kamulaştırmayla Trabzon Uzungöl'e de millet bahçesi yapılacağı açıklandı. Karara tepki gösteren CHP PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili Dr. Gamze Akkuş İlgezdi, "Millet bahçesi yapacağız diye halka söz verdikleri bölgelerde imara açılan yerler var. Vatandaşa önce bunun hesabını versinler. Millet Bahçesi adı altındaki rant projesinin kimlere peşkeş çekileceğinin takipçisi olacağız" dedi.

Muğla’nın Milas ilçesindeki Akbelen Ormanı’nda açılacak kömür ocağı için 6 gün boyunca devam eden ağaç katliamına tepkiler sürüyor. Dün yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre Uzungöl’ün hemen yanındaki 2 parsel millet bahçesi projesi kapsamında değerlendirilmek üzere acele kamulaştırılacak. CHP PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili Dr. Gamze Akkuş İlgezdi, Akbelen katliamından sonra Trabzon Uzungöl’ün de millet bahçesi gerekçesiyle ranta açılmasına tepki göstererek yazılı açıklamada bulundu.

Akbelen Ormanları'nın yok edildiği günlerde doğa katliamının şimdi de Trabzon Uzungöl'e sıçradığını dile getiren İlgezdi, "Uzungöl zaten yıllardır AK Parti tarafından tahrip ediliyordu, şimdi işi resmiyete dökmüşler. AK Parti'nin bu bölgeye Millet Bahçesi yapma girişimi, aslında doğal yaşamı mahvederek, betonlaşmış bir alan ile rant yaratmaktır. Rant odaklı büyük projelerin peşinde koşan AK Parti için ülkenin doğal varlıklarının hiçbir önemi yok, yeter ki onlara istedikleri rantı sağlasın” dedi.

'AK PARTİ’NİN ZİHNİ SİNİR PROJESİ'

Uzungöl'ün sahip olduğu endemik türler, su kaynağı ve yeşil dokusuyla ekosistem açısından büyük bir öneme sahip olduğunu ifade eden İlgezdi, "Millet bahçesi projesi bahanesiyle her yere el atan AK Parti, aslında sadece doğal güzellikleri yok etmekle kalmayıp aynı zamanda Uzungöl ekosisteminin dengesini de yok edecek. Bu yeni talan planlarıyla birlikte, Uzungöl'ün doğal yaşam alanları ve ormanları tahrip edilecek. Yüzlerce ağacın kesilmesi, su kaynağının kirletilmesi ve habitatın yok olması kaçınılmaz olacak. Ekolojik dengeyi bozacak olan bu planlar, bölgede yaşayan canlıların hayatını tehdit ediyor" diye konuştu.

'AK PARTİ DOĞA RANTININ ADIDIR!'

Dünya ülkeleri küresel ısınmanın önüne geçilmesi için politikalar üretip yeni bakanlıklar kurarken, AK Parti hükumeti son hızla doğayı yok etmekle meşgul. Yandaş şirketlerin kazanç elde etmesi için doğaya ve ekosisteme verilecek zarar göz ardı ediyor. Uzungöl zaten doğal bir bahçedir, buraya Millet Bahçesi yapmak zihni sinir projesinden başka bir şey değildir! AK Parti günü kurtarmanın, talanın derdindedir. Millet bahçesi yapacağız diye halka söz verdikleri bölgelerde imara açılan yerler var. Vatandaşa önce bunun hesabını versinler. Cumhuriyetimizin kuruluşundan bu yana doğaya çiçeğe toprağa bu kadar düşman, her gördüğü doğal güzelliği tahrip ve talan eden, 5’li çetelere yabancılara kaynaklarımızı peşkeş çeken bir iktidar daha görülmemiştir. Millet Bahçesi adı altındaki rant projesinin kimlere peşkeş çekileceğinin takipçisi olacağız” tepkisini gösterdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN