Muğla’nın Datça ilçesine bağlı Mesudiye Mahallesi’ndeki Hayıtbükü Sahili, temizlik yapan belediye personeli için sıradışı bir manzaraya sahne oldu. Ekipler, sahil şeridinde çalışırken boyutuyla dikkat çeken bir balıkla karşılaştı.
68 SANTİMETRELİK ZEHİRLİ TÜR

Şiddetli rüzgar nedeniyle kıyıya sürüklenen balığın yapılan incelemeler sonucunda balon balığı olduğu belirlendi. Ölçümlerde, balığın 68 santimetre uzunluğunda olduğu tespit edildi. Bu boyut, Datça kıyılarında bugüne kadar kaydedilen en büyük balon balığı olması açısından dikkat çekti.
ZEHİRLİ VE TEHLİKELİ
Balon balığı, taşıdığı toksinler nedeniyle insanlar için son derece tehlikeli kabul ediliyor. Belediye ekipleri, canlıya zarar verilmeden, kontrollü bir şekilde imha işlemini gerçekleştirdi. Vatandaşların sahil kenarlarında karşılaşabilecekleri bu tür canlılara temas etmemeleri konusunda uyarılması gerektiği belirtildi.
