Denizli'de jeotermal tesis tepkisi: Köylüler arama çalışmalarına izin vermedi

Denizli'de jeotermal tesis tepkisi: Köylüler arama çalışmalarına izin vermedi

Denizli'nin Sarayköy ilçesine bağlı Duacılı Mahallesi’nde kurulmak istenen jeotermal tesis için vatandaşların tarlalarında izinsiz şekilde yapılan ölçüm tepkiye neden oldu. Köylülerin tepkisi üzerine şirket ölçüm araçlarını geri çekti.

Denizli’de bir market zincirleri sahibi, Sarayköy’e bağlı Duacılı Mahallesi’nde, jeotermal sahasında ölçüm yaptırdı. Köylülerin tarlalarında izinleri olmadan yapılan çalışmada, tarlalara boruların ve kabloların döşenmesi sebebiyle mahsuller zarar gördü. Köylüler, çalışmalara engel oldu.

"ASLA İZİN VERMİYORUZ"

Köy meydanında toplanan vatandaşlara, yapılan ölçüm hakkında bilgi vermek isteyen ve izinlerini almak için geldiğini belirten Halil Pekdemir, köylülerin tepkisi ile karşılaştı. Köylülere, Denizli Barosu Yönetim Kurulu üyesi Hasan Ozan Orpak da destek verdi.

Toplantıda şirket sahibinin Denizli Valiliği’nden ve Sarayköy Kaymakamlığı’ndan izin alındığını söyledi. Avukat Orpak ise şirket sahibine “Verilen izinde siz kendi araştırmanızı yapabilirsiniz ancak ‘müvekkilim Ahmet’in, Mehmet’in tarlasından boru, kablo geçirirsiniz' diye bir madde var mı?” diye sordu. Şirket sahibi ise “Bilmiyorum” yanıtını verdi.

Avukat Hasan Ozan Orpak, taşeron firmanın yetkilisine “Tarlalara kabloları döşerken kimden izin aldın?” sorusunu yöneltti. Firma yetkilisi ise “Ruhsatla çalışıyorum” karşılığını verdi.

Daha sonra vatandaşlara “Buraya sizden izin almaya geldik” diyen firma yetkilisine ise vatandaşların cevabı ‘Hayır’, ‘Asla izin vermiyoruz’ oldu. Vatandaşlar ayrıca "Hayır zaten kabloları çektiniz. Bir de utanmadan izin almaya mı geldiniz? Çıkın gidin" tepkisini gösterdi.

Vatandaşların izin vermemesiyle birlikte taşeron şirketi araçlarını geri çekti.

İlgili Haberler
YORUMLAR (1)
1 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN