Depremin kayıp çocukları nerede? Bakanlık beyaz otomobilleri kabul etti ama..

Depremin kayıp çocukları nerede? Bakanlık beyaz otomobilleri kabul etti ama..

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından kaybolan çocukların beyaz bir otomobille götürüldüğü iddiası hakkında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı söz konusu bilgiden haberdar olduklarını fakat teyit edemediklerini belirtti. Çocuklarının beyaz araçla götürüldüğünü iddia eden aileler ise "Adıyaman küçük bir yer. Bu araba kimdir nedir bilmiyoruz" ifadelerini kaydetti.

6 Şubat felaketinin ağır yara açtığı şehirlerde bir diğer büyük sorun da kaybolan çocuklar... İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de afetin ilk günleri söz konusu sorun için sürekli olarak iktidara ve vatandaşlara çağrılarda bulunarak 'tedbir' alınması gerektiği konusunda uyarılarda bulunmuştu.

Akşener her konuşmasında 'Sizden rica ediyorum. Bu dönemlerde çocuk çalınır. Organ için, satılmak için, küçük çocuklar başka şeyler için çalınır. Ailesini kaybetmiş çocukları devlet kurumlarına teslim edin. Küçük çocukların peşinde olacaksınız" ifadelerini kaydetmişti.

Cumhuriyet'ten Sena Tufan'nın haberine göre, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından aileler kayıp çocuklarına ulaşmaya çalışıyor. Cumhuriyet’in konuştuğu aileler ise beyaz bir otomobilin çocuklarını götürdüğünü ve bir daha ulaşamadıklarını söyledi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yetkilileri de beyaz araba iddiasından haberdar olduklarını ancak teyit edemedikleri için işlem yapamadıklarını belirtti.

'BU ARABA KİMDİR NEDİR BİLMİYORUZ'

Adıyaman’da yaşayan Funda Öznacar, 12 yaşındaki yeğeni Hira Nur Tümsavaş’ın bir an önce bulunmasını istiyor. Öznacar, deprem olduğu andan itibaren yaşadıklarını ise şu ifadelerle anlattı:

“Hira Nur’un annesi, babası ve iki kız kardeşi Arzumkent Sitesi’nin enkazından çıkarıldı. Ancak Hira Nur’a ulaşamadık. Konuştuğumuz bir görevli, ‘Depremin ilk saatlerinde beyaz bir otomobile bindirilip götürüldü sağlıklı bir şekilde’ dedi. Bunu duyduğumuzdan beri tüm hastaneleri aradık, taradık ancak hiçbir sonuca varamadık. Söyleyen kişiyi de arıyoruz ancak ona da ulaşamadık. Adıyaman küçük bir yer. Bu araba kimdir nedir bilmiyoruz. Bize ulaşsın ve nereye götürüldüğünü söylesin. Sürekli birileri arıyor ancak hiçbir sonuca ulaşamıyoruz. DNA örneği de verdik, kimsesizler mezarlığından bakacaklar ancak bundan da bir sonuç alamadık. Ümidimizi kesmek üzereyiz.”

Yine Adıyaman’da yaşayan ve 3.5 yaşındaki oğlu Furkan Alp Alsan’a ulaşamayan baba Uğur Alsan da beyaz otomobil iddiasında bulundu. Furkan’ın enkazdan sağ çıkarıldığını belirten Uğur Alsan, “Burada yaşayan insanlar sağ çıktığını görmüş. Fiziksel olarak da durumunun iyi olduğunu görmüşler. Hastaneye götürülmek üzere beyaz bir arabaya bindirilip götürüldüğünü söylediler. Çocuk hastanesine gönderildiğini öğrendik. Ancak ikinci depremden sonra hastaların başka yere gönderildiğini öğrendik. Biz de enkazdan çıkarılıp başka hastanelere götürüldüğümüz için çocuğumuzun başında duramadık. Tahliyeden sonra ne olduğunu bilmiyoruz” ifadelerini kullandı.

İDDİALAR CHP'YE DE ULAŞTI

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi ise iddialarının kendilerine de ulaştığını söyledi. Hakverdi, Haklı isyanımızı yinelemek istiyoruz. Ne Sağlık Bakanlığı ne İçişleri Bakanlığı ne de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı depremin ilk gününden beri koordine olabilmiş değil. İnsanlar çaresiz bir şekilde her duyumun peşine koşuyor, her kapıyı aşındırıyor. Karşılarında derli toplu bir yapı yok. Partimiz tarafından kurulan komisyon ve ihbar hattı bugün itibarıyla 134 kayıp ihbarını birebir değerlendirdi. Bize ulaşan verilere göre 90 kayıp var bunlardan 46’sı 18 yaş altında. Hâlâ bize ulaşıp bilgi isteyen bir bakanlık yetkilisi olmadığı gibi randevu taleplerimize dahi yanıt alamadık” dedi.

BAKANLIK'TA İDDİALAR SONRASI YENİ AÇIKLAMA

Bakanlığın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

Bazı basın yayın organlarında yer alan “Adıyaman’da kayıp depremzede çocuklar için ‘kaçırıldı’ endişesi: Beyaz aracın sırrı” başlıklı habere ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur. Haberin içeriğinde kayıp olduğu iddia edilen çocukların beyaz bir araç ile kaçırıldığı ve bu açıklamaların Bakanlığımız tarafından doğrulandığı iddiası kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Deprem bölgesinde ailesi ve yakınlarına ulaşamayan refakatsiz çocuklarla alakalı bilgiler son derece açık ve şeffaf bir şekilde düzenli olarak kamuoyu ile paylaşılmaktadır. Vatandaşlarımızın resmi kurumların açıklamaları haricinde bu iddialara itibar etmemeleri önemle rica olunur.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN