Depremzedelere Güney Kore'den yardım eli: Üzerinden 6 ay geçti ama acılar hala sıcak

Depremzedelere Güney Kore'den yardım eli: Üzerinden 6 ay geçti ama acılar hala sıcak

Güney Kore Belediyeler Birliği Türkiye Temsilcisi ve Türk-Kore Kültür İletişim Derneği yönetimi, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı ziyaret etti. Ziyaret sırasında PCKD Yönetim Kurulu Başkanı Song Hongdo, Malatya Kaynarca Mahallesi’ne 202 konteynerden oluşan bir mahalle kuracaklarını ve ihtiyaç durumunda yardım yapacaklarını açıkladı. Başkan Gürkan ile istişarelerde bulunan heyet, Türk-Kore işbirliğini güçlendirmek için daha fazla projeye imza atacaklarını belirtti.

Güney Kore Belediyeler Birliği Türkiye Temsilcisi ve Türk-Kore Kültür İletişim Derneği yönetimi, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı ziyaret ederek, Malatya Kaynarca Mahallesi’ne 202 adet konteynerden oluşan bir mahalle kuracaklarını ve ihtiyaç halinde yardım yapacaklarını açıkladı.

‘GÜNEY KORE KONTEYNER KENTİ’

Malatya'da Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ardından depremin yaralarını sarmak için çalışmalar başlatıldı. Güney Kore Belediyeler Birliği ve Güney Koreli iş insanları tarafından Kaynarca Mahallesi’nde ‘Güney Kore Konteyner Kenti’ kurulum çalışmalarına başlandı. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Türkiye ve Güney Kore arasındaki dayanışmanın önemine vurgu yaparak, her zaman birbirlerinin yanında olduklarını belirtti.

"ACIMIZI PAYLAŞTIĞINIZDAN DOLAYI SİZLERE MÜTEŞEKKİRİZ"

Başkan Gürkan, Güney Kore heyetine yaptığı açıklamada, "Malatya'ya üçüncü gelişiniz. Acımızı paylaştığınızdan dolayı sizlere müteşekkiriz. Biz biliyoruz ki acılar paylaşınca hafifler, sevinçler paylaştıkça çoğalır. Biz acılarımızı da sevinçlerimizi de birlikte yaşayıp, birlikte paylaşacağız. Gelişinizin sebebi ‘depremzedelere hangi başlıklar altında nasıl yardımcı olabiliriz’. Bu anlamlı ziyaretinizden dolayı sizlere teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

"BERABER OLDUĞUMUZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ"

Ziyarette konuşan PCKD Yönetim Kurulu Başkanı Song Hongdo ise, “Bizlerle savaş döneminde canla başla cephelerde çarpıştınız. Türkiye kelimesini duyduğumuzda seve seve bakıyor, düşünüyor ve merak ediyoruz. 6 Şubat tarihinde yaşadığınız sıkıntıyı duyunca sizleri çok düşündük. Biz buraya geldiğimiz için çok mutlu olduk. Depremden ve yaşadığınız acılardan dolayı beraber olduğumuz için çok teşekkür ediyoruz. Bizi misafir ettiğiniz için de çok teşekkür ediyoruz” diye ifade etti.

PCK Yönetim Kurulu Başkanı Lee Soonchang, “Sizin için neler yaparız diye düşünüyoruz. Mart ayında bir kez daha Türkiye’ye geldim. Acınızı paylaşıyorum” diye belirtti.

g

YORUMLAR (1)
1 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN