Esenyurt Belediye Başkanı Özer: Temiz, ulaşılabilir ve yeni bir Esenyurt idealimiz var

Esenyurt Belediye Başkanı Özer: Temiz, ulaşılabilir ve yeni bir Esenyurt idealimiz var

Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, Esenyurt Üniversitesi'nde düzenlenen "Avrasya'da Ekonomi Politiğin Bugünü ve Geleceği" konulu uluslararası toplantıda yaptığı konuşmada, nüfusu bir milyona ulaşan Esenyurt için planladıkları projeleri paylaştı. Özer, "Ulaşımı, altyapı ve üstyapı sorunları çözülmüş, imarı düzgün bir Esenyurt. Bir şehrin anayasası o şehrin imar planıdır. İmar ve planı delik deşik edilmiş bir kentle karşı karşıyayız" dedi.

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, Esenyurt Üniversitesi'nde düzenlenen "Avrasya'da Ekonomi Politiğin Bugünü ve Geleceği" konulu uluslararası toplantıda önemli açıklamalarda bulundu. Özer, konuşmasında dünyanın değişen dengeleri, Türkiye'nin konumu ve Esenyurt'un bu değişim içerisindeki yerini ele aldı.

Başkan Özer, dünyanın son yarım yüzyılda önemli değişiklikler geçirdiğine dikkat çekti. 1970'lerde çok uluslu şirketlerin kurulması, 1980'lerde uzay iletişim devriminin gerçekleşmesi ve 1990'larda Sovyetler Birliği'nin dağılmasıyla tek kutuplu hale gelen dünya düzeninin, günümüzde daha karmaşık ve çok kutuplu bir yapıya evrildiğini belirtti.

Özer, Türkiye'nin demokrasi ve ekonomi bakımından tam bir geçiş sürecinde olduğunu vurguladı. Türkiye'nin, demokratik ve ekonomik olarak hem doğu hem de batı ile kesişen bir konumda bulunduğunu ifade eden Özer, bu süreçte yapısal reformların önemine dikkat çekti.

'HIZLI BÜYÜME ALTYAPI VE ÜSTYAPI SORUNLARINI BERABERİNDE GETİRDİ'

Esenyurt'un hızlı nüfus artışı ve kentleşme sürecinde yaşadığı sorunlara değinen Özer, şehrin demografik, ekonomik ve sosyokültürel dönüşümünde yaşanan eksiklikleri vurguladı. 1989'da 50 bin civarında olan Esenyurt nüfusunun, 2019'da 1 milyona ulaştığını belirten Özer, bu hızlı büyümenin altyapı ve üstyapı sorunlarını beraberinde getirdiğini söyledi.

Esenyurt için belirledikleri hedefleri açıklayan Özer, şehri bir "Barış ve Kardeşlik Şehri" haline getirmeyi amaçladıklarını ifade etti. Ulaşılabilir, temiz ve imar planlarına uygun bir Esenyurt idealine vurgu yapan Özer, kültür, sanat ve sporun merkezi olma hedefini de belirtti. Ekonomik olarak Esenyurt'u yüksek katma değerli ürünlerin ihraç edildiği bir üs haline getirmeyi planladıklarını söyleyen Özer, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile iş birliği içinde çalışmanın önemini de vurguladı.

'HEDEFİMİZ ESENYURT'U YÜKSEK KATMA DEĞERLİ ÜRÜNLERİN İHRAÇ EDİLDİGİ BİR ÜS HALİNE GETİRMEK'

Konuşmasının sonunda, Esenyurt'u 21. yüzyıla hazır hale getirmek için yapısal sorunların çözülmesi gerektiğine dikkat çeken Özer, temel hedeflerinin toplumsal barış ve huzur içinde refahın adil bir şekilde paylaşılmasını sağlamak olduğunu belirtti.

Bu vizyon doğrultusunda Esenyurt'u, genç nüfusun nitelikli hale getirildiği, kadınlara ve çocuklara özel önem verilen, üretim gücünün artırıldığı ve yaratılan katma değerin tabana yayıldığı bir şehir haline getirmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN