Foseptik çukuru kazılırken bulundu! 65 milyon yıllık

Foseptik çukuru kazılırken bulundu! 65 milyon yıllık

Adıyaman'da Foseptik çukuru kazısı yapılırken tesadüf eseri bulunan istiridye kabuğunun 65 milyon yıllık olduğu anlaşıldı.

Adıyaman Boğazkaya köyünde ormanlık alanda bulunan kaya üzerinde en az 65 milyon yıllık deniz istiridyesi bulundu. Foseptik çukuru kazılırken bulunan istiridye dışında başka fosillere rastlanıldığı da belirtildi.

aw411787-01.jpg

Geçtiğimiz hafta foseptik çukuru kazılırken Ortaçağ'a ait tarihi tünelin bulunduğu Boğazkaya köyü sınırları içesinde bu kez de milyonlarca yıllık deniz canlısı fosili bulundu.

aw411787-02.jpg

MİLYONLARCA YILLIK

Ormanlık alanda tarihi yapıları inceleyen görevliler, tesadüfen bir kaya parçasında fark ettikleri milyonlarca yıllık deniz canlısını görüntüledi. Bölgede başka fosillere de rastlandı.

aw411787-04.jpg

Büyük tarak veya tuzlu su istiridye cinsi olan Pecten isimli deniz canlısının 65 milyon yıl ile 142 milyon yıl arasında yaşadığı biliniyor. Çift kabuklu yumuşakçalar olan Pecten’in Kretase döneminden Kuvaterner dönemine kadar yaşadığı kayıtlarda yer alıyor.

aw411787-03.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN