Gaziantep'te 52 dönümlük alan yandı kül oldu

Gaziantep'te 52 dönümlük alan yandı kül oldu

Gaziantep'in Araban ilçesinde çıkan yangında 52 dönümlük alanda ekili bulunan tonlarca buğday ve arpa yandı.

Gaziantep'in Araban ilçesine bağlı Aşağı Karavaiz ve Yukarı Karavaiz Kırsal Mahallelerinde bulunan 35 dönüm buğday tarlası çıkan yangında kül oldu. Yangının devam ettiği sırada Gelinbuğday Kırsal Mahallesindeyse hasada hazır arpa ekili alanda çıkan yangında da 17 dönüm arpa ekili yandı. Bir günde 52 dönüm arpa ve buğday arazisinin yandığı bölgede çiftçilerin bir yıllık emekleri küle döndü.

1.jpg

YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Tarlalarda çıkan yangını fark eden çiftçiler traktörler ve iş makineleriyle yaptıkları ilk müdahalenin ardından ihbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile yangınları daha fazla büyümeden kontrol altına alındı.

YANGIN HAKKINDA İNCELEME BAŞLATILDI

Aşağı Karavaiz kırsal mahallesindeki yangın bölgelerine gelen Araban Belediye Başkanı Hasan Doğru ile Araban Ziraat Odası Başkanı Hasan Altun, çiftçileri ziyaret ettiler. Tarlalarda çıkan yangınla ilgili Jandarma ekipleri inceleme çalışmaları başlatıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN