Gaziantep’te vatandaşlar ‘fırıncılara’ isyan etti

Gaziantep’te vatandaşlar ‘fırıncılara’ isyan etti

Ramazan ayının gelmesiyle Gaziantep’te artan maliyetler nedeniyle fırınlar, sahurda ekmek dağıtımı yapmama kararı aldı. Alınan karara, bakkallar ve vatandaşlar tepki gösterdi.

Ramazan ayında Gaziantep’te artan maliyetler nedeniyle fırınlar, sahurda ekmek dağıtımı yapmama kararı aldı. Alınan karara, bakkallar ve vatandaşlar isyan etti.

Geçtiğimiz yıllarda vatandaşların sahurda taze ekmek yemelerini sağlayan ve açık olan fırıncılar başta akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar ve artan maliyetler nedeniyle ekmek dağıtımına son verdikleri öğrenildi.

Uygulama Gaziantep Bakkallar ve Esnaf Odası Başkanı tarafından üyelerine atılan, “Sayın Üyemiz. Ramazan Ayı münasebetiyle fırıncıların artan maliyetlerden dolayı sahurda etmek dağıtımı yapılmayacak olup, bu konunun en kısa sürede çözümü için gerekli çalışmalar yapılarak en kısa sürede sizlere bilgi verilecektir. Hayırlı Ramazanlar” mesajıyla duyuruldu.

VATANDAŞ TEPKİLİ

Sözcü'nün haberine göre uygulamaya vatandaşlar, “Ramazanda sahurda taze ekmek yeme imkanımız oluyordu, sağ olsunlar onu da elimizden aldılar” diye tepki gösterdi.

Bakkallarda kararın gözden geçirilmesini talep etti. Sahurda ekmek dağıtımına siyasilerden de tepki geldi. Şahinbey Belediyesi CHP Grup Başkan Vekili Hasan Şencan sosyal medya hesabından, “Gaziantep'te sahurda ekmek dağıtımı olmayacakmış. Tarihe not: Yıl 2022 iktidarda AK Parti var” mesajıyla tepki gösterdi.

has.png

Şehitkamil Belediyesi CHP'li Meclis Üyesi Beyhan Külekçi ise, “Hindistan modeline geçtik. Millet yemeyecek, 2023'te obezite bitecek” şeklindeki mesajıyla uygulamayı takipçileriyle paylaştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN