Geç gelen kış trafiği felç etti: TIR'ların 'kar'la mücadelesi kamerada

Kurak geçen kışın ardından ocak ayının son günlerinde etkili olan kar yağışıyla birlikte Bursa-İstanbul karayolu kayan TIR'lar nedeniyle trafiğe kapandı. İstanbul yolunu trafiğe kapatan kardaki TIR kazasının ise görüntüleri ortaya çıktı.

Bursa'da etkili olan kar yağışı, kazalara davetiye çıkardı. Kara hazırlıksız yakalanan sürücüler yollarda uzun kuyruklar oluştururken özellikle TIR ve büyük araçların zor anlar yaşadığı, yolda ardı ardına yaşanan kazalar trafiğin kapanmasına sebep oldu.

TIR'LAR ARDI ARDINA KAYDI

Gemlik istikametinden Bursa istikameti yönüne seyreden dorsesi yüklü bir TIR karla kaplı Dürdane rampasını indiği sırada kaymaya başladı. Duramayan TIR önce önünde seyreden bir başka TIR'a arkadan çarptı.

6289094.jpg

Çarpmanın etkisiyle yan dönen TIR'ın kayan dorsesi sol şeritte seyreden 3 otomobili bariyere sıkıştırdı. O anlar kaza yapan TIR'ın hemen arkasında seyreden bir minibüsün araç içi kamerası tarafından kaydedildi.

6289095.jpg

Kazaya şahit olan minibüs sürücüsü büyük bir soğukkanlılıkla kaza yapan TIR'ların arasından manevra yapıp yoluna devam etti.

KAR YAĞIŞI DEVAM EDECEK

Kutup girdabı etkisindeki kuzeyden gelen soğuk hava akımının ulaştığı Bursa’da hava sıcaklığı 2 derece ölçülürken gün boyunca kar yağışının aralıklarla devam etmesi bekleniyor.

6289733.jpg

Öte yandan yoğun kar şehir merkezini de beyazlara bürüdü. Hazırlıksız yakalanan sürücüler zor anlar yaşarken, yayalar da saçak altlarına ve kapalı mekanlara sığındı.