Gemide 8 milyonluk kaçak sigara ele geçirildi

Gemide 8 milyonluk kaçak sigara ele geçirildi

İstanbul Zeytinburnu açıklarında demirleyen bir gemide operasyon yapıldı. Gemide 8 milyon 767 bin liralık kaçak sigaranın olduğu tespit edildi. Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, geminin zincirlik bölümünde ve tanklarında gizlenmiş 144 bin 280 paket bandrolsüz sigara bulundu.

Operasyon, Ticaret Bakanlığı Gemi Takip Sistemi'nde yapılan analizler sonucunda riskli olarak değerlendirilen bir gemiye odaklandı.

Liman Tek Pencere Sistemi'nde gümrük geliş bildirimi boş olarak onaylanmasına rağmen, gemiye yapılan aramada zincirlik bölümünde ve tanklarda toplam 144 bin 280 paket bandrolsüz kaçak sigara bulundu.

Kaçak sigaranın piyasa değeri 8 milyon 767 bin 572 lira 41 kuruş olarak hesaplanırken, gemideki şüpheliler hakkında adli işlem başlatıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN