Günlük yevmiye 1000 TL ama kimse beğenmiyor! 28 yıllık ustadan haklı isyan: 'Bu mesleğe heves eden yok'

Günlük yevmiye 1000 TL ama kimse beğenmiyor! 28 yıllık ustadan haklı isyan: 'Bu mesleğe heves eden yok'

Özellikle ramazan ayında iftar sofralarının olmazsa olmazlarından ramazan pidesini 28 yıldır yapan usta Feridun Yaşayan, yüksek maaşa rağmen mesleği yapmaya kimsenin yanaşmadığını söyledi. İşte, 28 yıllık ustanın anlattıkları…

Bolu Mudurnu’da yaşayan 3 çocuk babası Feridun Yaşayan, 28 yıldır fırın ustası olarak çalışıyor. Yaşayan, fırıncılığa gençler heves etmediği için mesleğin unutulmaya yüz tuttuğunu anlattı. Ramazan ayında sofraların olmazsa olmazı olan pideleri ilçe halkına sıcak sıcak sunduklarını belirten Yaşayan, pidelerin 20 TL olduğunu da aktardı

gunluk-1000-tl-yevmiye.jpg

.

KENDİ ÇOCUĞU BİLE YAPMAK İSTEMİYOR

Günlük yevmiyesi bin lira olan bu işi kendi çocuğunun bile yapmaktan kaçındığını söyleyen Feridun Yaşayan, “28 yıldır bu işi yapıyorum. Abimden öğrendim bu mesleği. Fırıncılığın püf noktaları yok. İçinden gelerek yapacaksın bu işi. Şu anda bu mesleğe hiç heves eden yok. Yeni nesil çalışmak istemiyor. Benim kendi çocuğum bile yanımda 5-6 yıl çalıştı. Ondan sonra bıraktı. Çalışanlar için bu meslek bir aileyi rahat bir şekilde geçindirir. Fırın ustasının günlük maaşı bin lira civarında. Aylık 30 bin lira yapıyor. Bizim işimiz gece. Sabaha karşı geliyoruz. Fırında çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

gunluk-1000-tl-yevmiyeye.jpg

Vatandaşa sıcacık sıcak pideleri ulaştırdıklarını söyleyen Yaşayan, “Ramazan ayında pidelerin sayısı değişiyor. Sıcak sıcak servis etmeye çalışıyoruz. Ramazan pidesinin fiyatı da 20 lira. İsteyene her çeşit yapıyoruz. Ramazan ayında köy ekmeği falan da yapıyoruz. Benim kullandığım fırın 150 adete kadar tek seferde ramazan pidesi alıyor” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN