Hasar tespit edilen Dicle Üniversitesi rektörlük binasına tahliye

Deprem felaketinden etkilenen illerden biri olan Diyarbakır’da, hasar tespit edilen Dicle Üniversitesi rektörlük binası, tedbir amaçlı boşaltıldı. Üniversite yönetimi ise üniversite içinde bulunan öğrenci merkezine taşındı.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerin ardından Diyarbakır’da, Dicle Üniversitesi rektörlük binası, yapılan incelemelerin ardından bazı noktalarda hasar tespit edilmesi nedeniyle tedbiren boşaltıldı. Üniversitenin yönetiminin de üniversite içinde bulunan öğrenci merkezine taşınmasına karar verildi.

Dicle Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İdris Bedirhanoğlu, rektörlük binası çok kötü durumda olmadığı, bazı kolonlar hasar gördüğünü söyledi.

1-008.jpg

Tedbir amaçlı şimdilik boşaltıldığını belirten Dr. Bedirhanoğlu, “Detaylı incelendikten sonra orası için bir şey söylemek mümkün” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN