İnsan sağlığını hiçe sayıyorlar! Piyasa değeri 50 milyon TL sahte ve kaçak ilaç ele geçirildi

İnsan sağlığını hiçe sayıyorlar! Piyasa değeri 50 milyon TL sahte ve kaçak ilaç ele geçirildi

Küçükçekmece'de bir ilaç imalathanesine yönelik düzenlenen operasyonda, piyasa değeri 50 milyon TL'yi bulan 2 milyon 343 bin ilaç, 243 bin 800 zayıflama çayı ve yüklü miktarda ilaç ham maddesi ele geçirildi. İmalathanenin sahibi olduğu belirlenen 1 şüpheli gözaltında.

Hükümet ve ilaç firmaları arasında yaşanan 'kur sorunu' nedeniyle uzun süredir ilaca erişimde kriz yaşanırken uzmanlar sık sık sahte ilaç konusunda vatandaşlara uyarılarda bulunuyor. Para amacı güden ve ehil olmayan kişi veya kişilerce üretilen ilaçların insan sağlığını hiçe saydığını her fırsatta dile getiren uzmanlar, ilaçların mutlaka eczaneden alınması gerektiğinin altını çiziyor.

8595695.jpg

SAHTE İLAÇ İMALATHANESİNE OPERASYON

Sahte ve kaçak ilaç üreterek piyasaya sürenlere yönelik yapılan operasyonların son adresi İstanbul'un Küçükçekmece ilçesi oldu.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yurt dışından hammadde getirerek sahte ve kaçak ilaç üretip piyasaya süren bir adresi tespit etti.

8595697.jpg

Yürütülen soruşturma çerçevesinde yurda kaçak yollarla sokulan ham maddeler ile ilaç üretilen adresin Küçükçekmece’de olduğu tespit edildi. Teknik ve fiziki takibin devamında Küçükçekmece’deki ilaç imalathaneye çok sayıda şüphelinin giriş çıkış yaptığı belirlendi.

8595699.jpg

1 KİŞİ YAKALANDI

Söz konusu imalathane bir süre polis tarafından izlemeye alındı. Yapılan çalışmalarda gece yarısı imalathaneye yüklü miktarda ham madde girişi yapıldığını gören polis, operasyon için düğmeye bastı. Operasyonda imalathane sahibi olduğu belirlenen 1 şüphelinin yakalandığı bildirildi.

8595698.jpg

PİYASA DEĞERİ 50 MİLYON TL

Baskın yapılan adreslerdeki aramada piyasa değeri 50 milyon lirayı bulduğu ifade edilen 2 milyon 343 bin ilaç, 243 bin 800 zayıflama çayı ve yüklü miktarda ilaç ham maddesi ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüpheli hakkında adli işlem başlatılmak üzere gözaltına alındı. Zanlı hakkında başlatılan tahkikat devam ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN