İstanbul Boğazı'ndaki asırlık meşe ağacı yerel işletmeci kurbanı oldu

İstanbul Boğazı'ndaki asırlık meşe ağacı yerel işletmeci kurbanı oldu

İstanbul Sarıyer'de bulunan Büyükdere Liseliler Parkı'nda yer alan tarihi meşe ağacı bir çay ocağının kararı ile kesildi. Yıllardır parkın simgesi haline gelmiş bu asırlık ağacın yetkililere haber verilmeden kesilmesi, parkta oturan vatandaşlar tarafından büyük tepkiyle karşılandı. Parkı uzun yıllardır ziyaret eden bir vatandaş, “Bu ağaç bizim çocukluğumuzdan beri burada. Onun gölgesinde oturup çay içmek ayrı bir keyifti. Şimdi yokluğu büyük bir boşluk yaratacak” dedi.

Sarıyer Belediyesi'ne ait Büyükdere Liseliler Parkı’nda bulunan ve yıllardır boğazın kıyısında yer alan tarihi meşe ağacı, bir çay ocağının inisiyatifiyle kesildi. Parkın simgesi haline gelmiş bu asırlık ağacın yetkililere haber verilmeden kesilmesi, parkta oturan müşteriler ve çevre sakinleri tarafından büyük tepkiyle karşılandı. Olay, sosyal medyada da geniş yankı buldu.

5d55d5.jpg

Sarıyer Söz Gazetesi'nde yer alan habere göre; meşe ağacı kesilmesine tepki gösteren birçok kişi, durumu "İstanbul'a ihanet" olarak nitelendirdi. Sosyal medyada ve parkta toplanan vatandaşlar, "Bunlar anıt ağaçlar, böyle kimseye haber verilmeden ağacın katledilmesi İstanbul'a ihanet. Her önüne gelen kafasına göre ağaç kesebilir mi?" diyerek tepkilerini dile getirdiler.4dfh44hh4.jpg

Parkta uzun yıllardır hizmet veren bir müşteri, “Bu ağaç bizim çocukluğumuzdan beri burada. Onun gölgesinde oturup çay içmek ayrı bir keyifti. Şimdi yokluğu büyük bir boşluk yaratacak” ifadelerini kullandı.4ds4g4g.jpg

Çevre sakinleri ve park müdavimleri, olayın ardından Sarıyer Belediyesi'ne ve ilgili makamlara durumu protesto etmek için şikayette bulunacaklarını belirtti. Belediyeden ise henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Kesilen ağacın yerine ne yapılacağı veya başka bir ağaç dikilip dikilmeyeceği konusunda belirsizlik sürerken, İstanbul'un yeşil alanlarını koruma adına daha dikkatli olunması gerektiği vurgulanıyor. meşe ağacının yokluğunda, parkın eski canlılığını kaybetmemesi için yetkililerin bir an önce adım atması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN