İstanbul bu kış kar yüzü göremeyecek! Prof. Dr. Orhan Şen açıkladı: Eldivenleri, botları dolaplara kaldırın

İstanbul bu kış kar yüzü göremeyecek! Prof. Dr. Orhan Şen açıkladı: Eldivenleri, botları dolaplara kaldırın

Şubat ortasında yaşanan sıcaklıklara rağmen İstanbullular hala dört gözle kar yağışını bekliyor. İstanbulluları üzecek açıklama Prof. Dr. Orhan Şen’den geldi. İstanbul bu kış kar yüzü göremeyecek! Kar hayallerini rafa; eldivenleri, botları dolaplara kaldırın...

Şubat ayının sonlarında İstanbul’da yaşanan sıcaklıklar rekor kırıyor. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, yaşanan sıcaklık artışlarını değerlendirdi.

‘BU OLAĞANÜSTÜ BİR DURUM’

İstanbul'da kar yağışı için tarih verildi! | Gündem

Eylül ayını aratmayan sıcaklıkları değerlendiren Şen, bunun olağanüstü bir durum olduğunu belirterek "Hava sıcaklığı 17 dereceyi gördü. 15 gündür havalar aşırı sıcak. Bu olağanüstü bir durum" dedi.

İSTANBUL'A KAR YAĞACAK MI?

Orhan Şen, İstanbul için devam eden kar beklentilerini yorumlayarak "Şubat ayında bir defa yok kesinlikle. Şubat ayında olmayan kar, mart ayında da biraz zor olur" şeklinde konuştu.

Meteoroloji Danışmanı Şen, doğuda kar yağışının devam ettiğini belirterek önümüzdeki haftanın ortası için yağış beklendiğini söyleyerek şöyle devam etti: "Marmara, Ege ve Karadeniz, hatta Doğu Anadolu Bölgesi bile ortalamanın üstünde seyrediyor, 9-10 dereceye kadar çıkıyor. Ancak, Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz'in iç bölgelerinde çığ riski bulunuyor. Önümüzdeki hafta salı-çarşamba günleri Türkiye genelinde yağış bekleniyor"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN