İstanbul’da Ramazan bereketli başlıyor! İBB duyurdu: 2.000 TL’lik destek geliyor

İstanbul’da Ramazan bereketli başlıyor! İBB duyurdu: 2.000 TL’lik destek geliyor

İstanbul’da Ramazan bereketli başlıyor. İBB tarafından yapılan duyuruya göre Ramazan ayı kapsamında o kişilere 2.000 TL’lik destek verilecek. İşte desteğin detaylar…

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Ramazan ayında ihtiyaç sahibi ailelere sağlanacak 2 bin TL nakit desteğini duyurdu. Bu yardım, SEDEP (Sosyal ve Ekonomik Destek Programı) aracılığıyla sunulacak ve toplamda 200 milyon TL'lik bir destek sağlanacak.

RAMAZAN YARDIMIYLA 100 BİN AİLEYE 2BİN TL DESTEK

İBB tarafından yapılan açıklamada, Ramazan ayı boyunca 100 bin ihtiyaç sahibi aileye 2 bin TL nakit yardım yapılacağı belirtildi. Yardımların toplam büyüklüğünün ise 200 milyon TL’yi bulacağı ifade edildi.

Açıklamada, "Ramazan birliğin, beraberliğin dayanışmanın ayıdır. İBB her zaman yanınızda" ifadelerine yer verildi. Bu yardım, özellikle zor durumda olan vatandaşlara destek olmayı hedefliyor.

ibb-ramazan-destegi-1.jpg

YARDIMLAR SEDEP PROGRAMI KAPSAMINDA SAĞLANACAK

Ramazan yardımı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin SEDEP aracılığıyla sağlanacak. SEDEP, geçim sofra desteği, evlilik desteği ve yeni doğan desteği gibi yardımları da kapsayan önemli bir program olarak ihtiyaç sahibi ailelere destek sunuyor. Bu yardımlar, İstanbul'da ikamet eden ve ihtiyaç durumları tespit edilen vatandaşlara yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI VE TARİHLERİ HENÜZ AÇIKLANMADI

Ramazan yardımlarına başvuruyla ilgili olarak, İBB tarafından henüz bir açıklama yapılmadı. Ancak SEDEP programı kapsamında yapılan diğer yardımlar için başvurular, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal yardımlar portalı olan sosyadim.ibb.gov.tr üzerinden alınıyor. Başvurularla ilgili detaylar açıklandığında, bu portal üzerinden bilgi edinilebilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN