İstanbullu korkudan dışarı çıkamıyor! Binlercesi sokakları istila etti: Şehrin içinde yeni yuva arıyorlar

İstanbullu korkudan dışarı çıkamıyor! Binlercesi sokakları istila etti: Şehrin içinde yeni yuva arıyorlar

İstanbul Büyükçekmece’de meydana gelen bir olay vatandaşları korkuttu. Binlerce arının sokağı istila etmesi tedirginliğe yol açarken, arıcılıkla uğraşan başka bir vatandaş söz konusu arıları toplayarak götürdü. İşte detaylar…

Büyükçekmece Ulus Mahallesi'nde oğul veren arılar, kendi kovanlarını oluşturmak için mevcut kovanlarından ayrılarak bir binanın önündeki çitlere yerleşti. Vatandaşlar dışarı çıktıklarında başıboş binlerce arının etrafta dolandığını görünce tedirgin oldu.

yeni-proje-19.jpg

Arılardan kurtulmak için ilk olarak ateş yakmayı deneyen çevre sakinleri, yaktıkları kartonun düşmanlarını arılara doğru tutarak onları uzaklaştırmaya çalıştı lakin arılar bu kez de kaldırıma yerleşti. Arılardan kurtulamayan unca vatandaşlardan biri aracı Hüsnü Yıldız’ı aradı. Söz konusu konuma gelen Yıldız, arıları bir kutuya toplayarak kendi kolonisine katmak üzere evine götürdü.

yeni-proje-20.jpg

“YENİ YUVA KURMAK İÇİN ÇIKIYORLAR”

Arıcı Hüsnü Yıldız, "Arı oğul vermiş, buraya konmuş. Bize de bilgi verdiler ve arıları buradan almaya geldik. Götüreceğiz, kovana koyacağız. İçeriye giriyorlar, kutuya kraliçe arıyı koyduk. İçeriye tamamı girdikten sonra çuvalın ağzını kapatıp bahçede kovana koyacağım. Koloniler kovanlarında yer kalmadığı için sıkışıyor. Bunlar da içgüdüsel olarak insanlar gibi yeni ayrı bir yuva kurmak için kovanlarından dışarı çıkıyorlar. Fakat bu şehir merkezlerinde girecek yer bulamadıkları için öncelikle ağaçlara yer yapmaya çalışıyorlar. Daha sonra kovan niteliğinde girecekleri bir yer buldukları zaman oraya giriyorlar. Oğul arı sıkıştırılmadığı sürece zarar vermez ama kovanına koyduktan sonra yuvasını benimserse kovanını savunur" diye konuştu.

yeni-proje-21.jpg

ARILARI GÖRÜNCE DIŞARI ÇIKAMADILAR

Bina sakini Gülsen Güler, "Saat 12.30 sıralarında geldi bunlar. Çocukları okula gönderecektik, arıları gördüğümüz için dışarı çıkamadık. Birikmeye başladılar, daha sonra biz ateş yakınca yere düşmüşler. Sonrada bu arıcı geldi" dedi.

yeni-proje-22.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN