İzmirliler büyük deprem beklemeli mi? Bu sabah 5.1'in ardından herkes yataklarından fırlamıştı: İlk açıklama geldi

İzmirliler büyük deprem beklemeli mi? Bu sabah 5.1'in ardından herkes yataklarından fırlamıştı: İlk açıklama geldi

Günün erken saatlerinde İzmir'de meydana gelen deprem bölge halkını endişelendirdi. Deprem sonrasında ilk yorum Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan geldi. 5.1 büyüklüğünde gerçekleşen deprem endişe yarattı. Peki, İzmirliler büyük deprem beklemeli mi?

BURAK ÖZTOPRAK

İzmir'de bu sabah meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki deprem, bölge halkı arasında endişe yaratsa da, deprem uzmanlarından gelen açıklamalar rahatlatıcı nitelikte. Kuşadası Körfezi'nde gerçekleşen ve çevre illerde de hissedilen deprem sonrasında, deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, bu depremin büyük bir depremin habercisi olmadığını belirtti.

İZMİR DEPREMİNDE İLK YORUM

Ercan, depremin İzmir'in Pamucak Körfezi kuzeyinde, Tuzla kırığına paralel bir şekilde ve İzmir'e uzanan ikincil bir kırık üzerinde meydana geldiğini açıkladı. Ercan, "Daha büyük deprem üretmez. Oluşan bu deprem bu kırığın olağan depremidir. Korkacak bir durum yok" ifadeleriyle İzmirlilerin endişelerine yanıt verdi.

izmir-deprem1.jpg

RAHATLATAN AÇIKLAMA

Bu açıklama, İzmir ve çevresinde yaşayan vatandaşlar için bir rahatlama kaynağı oldu. Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'ın sözleri, bölge halkının olası büyük bir deprem konusundaki endişelerini yatıştırmaya yardımcı oldu. Profesörün sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalar, deprem sonrası yaşanan paniğin yersiz olduğunu ve bölgedeki deprem hareketliliğinin normal sınırlar içinde olduğunu gösteriyor.

Bu olay, deprem biliminin önemini ve doğru bilgilendirmenin halkın panik yapmasını önlemedeki rolünü bir kez daha gözler önüne seriyor. İzmirliler ve çevre illerde yaşayan vatandaşlar, uzmanların açıklamaları doğrultusunda büyük bir deprem beklentisi içinde olmamaları gerektiğini öğrenmiş oldular. Bu tür doğal olaylar karşısında bilimsel açıklamaların ve uzman görüşlerinin, toplumsal sakinliğin korunmasında kritik bir rol oynadığı bir kez daha anlaşıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN