Kaftancıoğlu'na bir destek de Erzurum'dan

Kaftancıoğlu'na bir destek de Erzurum'dan

Yargıtay'ın hakkındaki ceza kararını onaylamasıyla siyasi yasaklı durumuna gelen Canan Kaftancıoğlu'na bir destek de Erzurum İl Başkanı Suat Dülger'den geldi. Dülger, "Kaftancıoğlu bizimdir ve yalnız değildir" diyerek Erzurum İl Örgütü olarak CHP İstanbul İl Başkanı'nın arkasında olduklarını ifade etti.

ORHAN BAKIRCI/ERZURUM

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erzurum İl Başkanı Suat Dülger, dün Yargıtay tarafından onanan, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında verilen karar ile ilgili bir açıklama yaptı.

Yaptığı açıklamada demokrasi ve hukukun önemine değinen Dülger, "İstanbul İl Başkanımız Sn. Canan Kaftancıoğlu hakkında verilen hukuksuz kararı kınıyorum. Demokrasilerde siyasi görüş açıklaması nedeniyle kimseye siyaset yasağı getirilemez. Ülkemizde iktidar uzun zamandan beri demokrasi ve hukuku yaralamaktadır. 'Askeri vesayete ve üstünlerin hukukuna karşıyım' diyerek iktidar olan ve yasaklara karşı olduğunun bayraktarlığını yapan AKP iktidarı, tek kişinin vesayeti ve üstünlerin hukukunu kurmuştur, bunu reddediyoruz. CHP olarak ülkemizde hukuk ve demokrasiyi tesis edene kadar demokratik yöntemlerle mücadelemizi aralıksız sürdüreceğiz, Canan Kaftancıoğlu bizimdir ve yalnız değildir" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN