Kahramanmaraş’ta çöpte bulunan tıbbi malzemeler sosyal medyada büyük tepki çekti. İl Sağlık Müdürlüğü açıklama yaptı, olayla ilgili resmi soruşturma başlatıldı.
Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu ilçesindeki bir aile sağlığı merkezinin önünde yer alan çöp konteynerinde bulunan tıbbi ekipmanlar, görenleri şaşkına çevirdi. Eldivenler, maskeler, ilk yardım kutuları ve hasta çağrı butonları gibi malzemelerin gelişi güzel çöpe atıldığı görüntüler, kısa sürede sosyal medyada yayıldı. Olay, kullanıcılar arasında büyük yankı uyandırırken, sorumluların kim olduğu merak konusu oldu.
İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN AÇIKLAMA GELDİ
Gelen tepkilerin ardından Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü’nden resmi açıklama yapıldı. Açıklamada, çöpte bulunan maskelerin ve diğer bazı tıbbi cihazların su teması nedeniyle kullanılamaz hale geldiği belirtildi. Ayrıca aktif olmayan, arızalı ve işlevini yitirmiş mini hasta çağırma cihazlarının da aynı şekilde atıldığı ifade edildi.
USULSÜZ İMHA KABUL EDİLDİ, SORUŞTURMA BAŞLATILDI
İl Sağlık Müdürlüğü, söz konusu ürünlerin standartlara uygun şekilde imha edilmesi gerekirken görevli personel tarafından bina çevresindeki konteynere bırakıldığını doğruladı. Açıklamada, “Dulkadiroğlu ilçemizdeki Aile Sağlığı Merkezi önündeki çöp konteynerinde bulunan maske ve diğer malzemelerle ilgili kamuoyuna açıklama yapılması gereği hâsıl olmuştur. Söz konusu maskeler Aile Sağlığı Merkezinde tıbbi ihtiyacı bulunan hastalara verilmek üzere muhafaza edilmekte iken bulunduğu odada yaşanan su teması nedeniyle maskeler kullanılamaz hale gelmiştir. Aktif olarak kullanılmayan eski mini hasta çağırma cihazları da arıza ve su teması nedeniyle işlevselliğini kaybetmiştir. Usulüne uygun olarak imha edilmesi gereken ve kullanılamaz hale gelen maske ile diğer malzemeler Aile Sağlığı Merkezi görevlilerince kutu poşet içerisinde bina yakınındaki çöp konteynerine bırakıldığı için ortaya istenmeyen bu görüntüler çıkmıştır. Konuyla ilgili olarak inceleme soruşturma başlatılmış olup süreç İl Sağlık Müdürlüğümüzce yakinen takip edilmektedir” denildi.