Kiracısına ulaşamadı, evde 1.5 metrelik pitonla karşılaştı! Sanırım beni yeme hayali kuruyor

Antalya'da kiracısına ulaşamayan ev sahibi itfaiye eşliğinde girdiği dairede 1.5 metre boyunda albino pitonla karşılaştı. Nesli tükenme tehlikesi altında ve beslenmesi yasak olan yılan koruma altına alınırken kiracıya ulaşılamadı. Sosyal medya hesabından pitonla çok sayıda gönderi paylaşan kiracının bir videoya, "1 aydır aç. Sanırım boyumu ölçüyor, beni yeme hayali kuruyor" yazdığı dikkat çekti.

Antalya'nın Kepez ilçesinin Ayanoğlu Mahallesi 1932 Sokak'ta dün akşam 6 katlı apartmanda oturan A.Y.'den haber alamayan daire sahibi binaya geldi.

Kiracısının kapıyı açmaması üzerine itfaiye ekipleri eşliğinde girilen dairede 1.5 metre uzunluğunda yurt dışından kaçak yollarla ülkeye sokulduğu tespit edilen ve evde beslenmesi yasak hayvanlar listesinde bulunan bir cins yılan olan albino piton bulundu.

8779973.jpg

Ekipler nesli tükenme tehlikesi altındaki pitonu yakalayıp cam kafesin içine koyarak Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi yetkililerine teslim etti. A.Y.’ye ise ulaşılamadı.

8778986.jpg

'SANIRIM BENİ YEME HAYALİ KURUYOR'

Bukalemun, tarantula gibi beslemesi yasaklı hayvanları evinde besleyip sosyal medya hesaplarından paylaştığı görülen A.Y.'nin, pitona 'Pakize' ismini verdiği öğrenildi.

8779971.jpg

Sosyal medyasından pitonla çok sayıda fotoğraf ve video kaydı paylaştığı görülen A.Y.'nin, yılanı tavuk etiyle beslediği bir video da görüldü.

8779967.jpg

Yavruyken beslemeye başladığı albino pitona sarılmış halde videolar da paylaşan A.Y.'nin, görüntülerden birinde 'Siz de gün sonu pitonunuza sarılıp dertleşiyor musunuz? Yoksa normal misiniz?' yazdığı, başka bir videoda ise '1 aydır aç. Sanırım boyumu ölçüyor, beni yeme hayali kuruyor' diye yorumlar yazdığı görüldü.

8779969-1.jpg

Dişi olduğu belirlenen pitonun hayvanat bahçesinde birkaç gün karantinada tutulacağı, sonrasında sürüngenlerin olduğu yere alınacağı öğrenildi.

antalya-piton.jpg

İLK PİTON VAKASI DEĞİL

Diğer yandan, 24 Ekim günü Muratpaşa ilçesi Meydankavağı Mahallesi Şehitler Caddesi üzerindeki bir apartmanın giriş kapısında delikli demir kapıya kahverengi renkte ve yaklaşık 1,5 metre uzunluğunda bir yılanın dolandığını gören vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi.

İhbarla adrese itfaiye ekibi sevk edildi. Büyük panik yaşayan vatandaşlar yılanı cep telefonu kamerasıyla da kayda aldı.

'ANTALYA'NIN YERLİSİYİM BÖYLE BİR ŞEY GÖRMEDİM'

Görüntü çeken bir vatandaş, ”Sitenin demir kapısına sıkışmış şekilde bir yılan, boğa yılanı herhalde, ben Antalya’nın yerlisiyim böyle bir şey görmedim. 1,5 metre kadar var, boğa yılanı olarak tahmin ediyorum” diyerek, endişesini dile getirmişti.

Kısa sürede bölgeye gelen itfaiye yılanı zarar vermeden titizlikle bulunduğu yerden yavaş yavaş çıkardı. Piton daha sonra aynı şekilde Antalya Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı’na teslim edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN