Köyde bulduğu şahini yaprak sarmasıyla besledi, ismini de Bayram koydu! O görüntüler şok etti

Köyde bulduğu şahini yaprak sarmasıyla besledi, ismini de Bayram koydu! O görüntüler şok etti

Amasya’da yaşayan aile bayram tatiline gittikleri köyde buldukları yırtıcı kuşu evlerine alarak beslemeye başladı. Kuşa yaprak sarması ve et yedirmeyen çalışan aile o görüntülerle herkesi şok ederken, kuş tedavi edilmek için Doğa Koruma ve Milli Parklar Amasya Şubesi’ne teslim edilecek…

Amasya’da yaşayan Derici ailesi, bayram için gittikleri köylerinde yaralı bir şahin buldu. Bu yırtıcı kuşu evlerine alarak tavuk eti ve yaprak sarmasıyla besleyen aile, 5 gündür baktıkları kuşa Bayram adını verdi.

yarali-sahin.jpg

EVLATLARI GİBİ GÖRÜP BAKTILAR

Bayramın birinci günü ailesi ile beraber il merkeze bağlı Yıldızköy’e giden Hüseyin Derici, hayvan otlatan yakınlarının kanadından yaralı olarak bulduğu şahini evine getirdi. Kanadına ilaç sıktıkları kuşa tavuk eti yediren aile, bayramda misafirleri için yaptıkları yaprak sarmasını da yedirmeye çalıştı. Bitkin düşen kuş birkaç gün içinde eski haline dönerken, uçuş denemesinde yeniden yere iniş yapınca aile bakımını sürdürme kararı aldı.

yarali-sahin-1.jpg

İSMİNİ BAYRAM KOYDULAR

Amasya Orman Bölge Müdürlüğü’nün yangın harekat bölümünde itfaiye eri olarak çalışan 41 yaşındaki Hüseyin Derici, “Kuşumuz bayram misafiri olduğu için ismini ‘Bayram’ koyduk. Yaprak sarması verdik. Tavuk etiyle besledik. Suyunu içirdik. Tedavisi için Doğa Koruma ve Mili Parklar Amasya Şubesi’ne götüreceğim. İyileştiğinde aynı yere salarsak belki bayramdan bayrama bizi ziyarete gelir” diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN