Malatyalı depremzede isyan etti: Hayatını kaybedenleri elbiselerle gömdük

Afet bölgesi Malatya'dan Osmaniye'ye gelen depremzede bir vatandaş, Soylu'nun 'Cenazeleri yıkıyoruz, numaralandırıyoruz, kefenliyoruz, vatandaşa teslim ediyoruz' sözlerine isyan ederek "Biz, depremde hayatını kaybedenleri elbiseyle gömdük. Böyle bir şey yok" dedi. Depremzede vatandaş "Biz, kaçtık, buraya geldik. Buraya geldik ama burada da açız. Siz gofret ve suyla bir hafta geçirebilir misiniz?" diyerek yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde sağ kurtulan vatandaşlar zor günler geçirmeye devam ediyor. Belediye başkanlarının depremzede vatandaşlarla beraber olduğu afet bölgelerinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de, Osmaniye’de depremzedeleri ziyaret etti.

Depremzedelerin sorunlarına kulak veren Tunç Soyer, bir vatandaşın isyanını dinledi.

Depremin ardından Malatya'dan Osmaniye’ye geldiğini söyleyen depremzede bir vatandaş şöyle konuştu:

'ELBİSELERLE GÖMDÜK'

Biz, depremde hayatını kaybedenleri elbiseyle gömdük. Ama İçişleri Bakanı Sayın Soylu, çıkmış televizyonda diyor ki 'Biz, cenazeleri yıkıyoruz, numaralandırıyoruz, kefenliyoruz, ondan sonra vatandaşa teslim ediyoruz’. Böyle bir şey yok. Hatta ben, basına ulaşmak için çok mücadele ettim. Yalan söylemeyin, doğruları söyleyin. Devlet olarak yetişemeyebilirsiniz, eksiğiniz olabilir. Bunun ayıbı yok. Yani bunu güzel de söyleyebilirsiniz; ‘Arkadaşlar, biz yetişemiyoruz’ diye. Sen askeri çıkarmazsan, sen polisi çıkarmazsan, sen vatandaşı çıkarmazsan ne olacak?

'KİMSE BİZE SAHİP ÇIKMIYOR'

Biz, kaçtık, buraya geldik. Buraya geldik ama burada da açız. Kimse bize sahip çıkmıyor ki. Muhtar diyor ki 'Bana bir şey demiyorlar'. Öbürüne gidiyorsun; 'Bana bir şey demiyorlar'. Diyeni de susturuyorlar. Basına desen, durumu anlatsan, adam ‘Ben ne yapabilirim abi’ diyor. Yollar kapalı hep. Malatya yerle bir olmuş. Malatya, Elbistan, Doğanşehir neredeyse haritadan silinmiş. Ben kendim Doğanşehirliyim, haritadan silinmiş, ancak gidip sorsan ‘Her şey güllük gülistanlık’ diyecekler. Sen doğruları söylemezsen vatandaş nereden bilsin?

'KİMSEYLE İRTİBAT KURAMIYORUZ'

Basını susturmaya kalkarsan, onu bunu susturmaya kalkarsan kimse bir şey söylemez. Ben olsam ben de söyleyemem. Konuşanı cezaevine atarsa atsınlar, bizi niye atmıyorlar? Yaşımız 55 olmuş. Siz gofret ve suyla bir hafta geçirebilir misiniz? Soruyorum size. Yarım metre kar var, don var, elektrik yok, telefon çekmiyor. Benim burada akrabalarım arıyor, oğlum arıyor, askere diyor ki 'Benim babam asker emeklisi, görev verin’ diyor. Askerin oğluma verdiği cevap ise 'Köyde, Doğanşehir’de heyelan oldu, biz de kimseyle irtibat kuramıyoruz’. Bu askerin söyleyeceği bir söz mü? Askerin demesi lazım ki ‘Kardeşim, tamam elektrik yok, su yok, telefonlar çekmiyor, eksiğimiz var ama korkmayın’ demesi gerekiyor. Bunların hiçbiri gündeme gelmiyor."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN